Volle bak ziet Groningen gelijkspelen tegen NAC.

Vrijdag 23 februari 2018 om 22:07

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Bij rust was de stand nog 0-0. Halverwege de eerste helft maakte Pablo Marí een eigen doelpunt namens de gasten. In de slotfase zorgde Mitchell te Vrede voor de gelijkmaker. Met het 25st e punt in 25 gespeelde wedstrijden blijft FC Groningen de nummer 13 van de Eredivisie.

In een prima gevuld Noordlease Stadion waren in de aanloop naar de wedstrijd alle voorwaarden aanwezig en leefde de wedstrijd enorm bij alles en iedereen binnen en rond FC Groninegn. Het begon al met de diverse posters in Stad en Ommeland met de boodschap ‘Nu of Nooit’. Daar bovenop werden aan elke seizoenkaarthouder twee tickets verstrekt om te zorgen voor een volle bak in de cruciale thuiswedstrijd met NAC Breda. Er hing woensdag een spandoek op Sportpark Corpus den Hoorn om de ploeg een extra steuntje in de rug te geven en vrijdag werd bekend dat de vrijkaartenactie een doorslaand succes was. Meer dan 6.500 extra FC-fans in het Noordlease Stadion. En die konden samen met de vaste bezoekers voor de wedstrijd ook nog eens genieten van een tweede drankje gratis.

De wedstrijd zelf tussen de nummers 13 en 15 van de Eredivisie was er één met twee gezichten: voor de pauze waren de gasten de makkelijker voetballende ploeg en na de pauze was de thuisploeg bovenliggen. Bij FC Groningen kwam Django Warmerdam terug in de basisploeg voor de geschorste Deyovaisio Zeefuik. Dit in vergelijking met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, waar met 1-1 werd gelijkgespeeld. Aan de kant van NAC Breda waren er vier wisselingen ten opzichte van hun verloren thuiswedstrijd tegen AZ. Onder anderen aanvoerder Pablo Marí keerde terug in de ploeg van trainer Stijn Vreven.

De kansen in de eerste helft waren toch vooral voor NAC Breda en doelman Sergio Padt moest weer een aantal keren reddend optreden. In de tiende minuut had Mimoun Mahi overigens al eens de lat boven Nigel Bertrams geraakt met een schot. Later in de wedstrijd zouden FC Groningen nog tweemaal het ‘houtwerk’ teisteren. In het klassement van meeste keren op paal en lat staat FC Groningen na 25 speelronden op twintig. Het hoogste aantal van de gehele Eredivisie.

Twee minuten na de pauze was het Thomas Agyepong die een levensgrote kans geneutraliseerd zag door Padt. In de 66ste minuut gaf Django Warmerdam een voorzet die onder druk van Mimoun Mahi door zijn mandekker Pablo Mari achter de eigen doelman Bertrams werd gewerkt: 1-0. Groningen kreeg kansen op meer. Ajdin Hrustic raakte de paal, Ritsu Doan nog eens de lat, maar na twintig minuten was de voorsprong van Groningen ten einde.

Mitchell te Vrede schoot een rebound van zijn eigen schot onhoudbaar voor de FC-defensie in de linker kruising: 1-1. In de slotfase waren er nog kansen voor invaller Paolo Fernandes namens NAC en voor Tom van Weert namens FC Groningen. Na een slotoffensief in de drie minuten extra tijd van FC Groningen blies arbiter Dennis Higler af. Een puntje erbij voor FC Groningen en daarmee staat de teller nu op 25. Komend weekend, zondag 4 maart, gaat Groningen op bezoek bij FC Twente, de huidige nummer 16 van de ranglijst.

Wat vond jij van de wedstrijd? Log eerst in om hieronder je reactie achter te laten!