string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vol programma in Euroborg rond FC Groningen – NAC.

Dinsdag 05 mei 2009 om 14:38

In de 230ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de uitwedstrijd tegen FC Volendam en kijkt hij uitgebreid vooruit naar het programma van zondag in Euroborg rond de laatste competitiewedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda.

“Na de 0-1 zege in en tegen Volendam is de zesde plaats op de ranglijst definitief een feit. We hadden ons eerder al verzekerd van deelname aan de play-offs en daarmee hebben we ook dit seizoen weer voldaan aan de sportieve doelstellingen. Gezien de concurrentie mag niet geringschattend worden gedaan over een zesde eindklassering in de Eredivisie. Dat is een prima prestatie. Via de play-offs moeten we nu zien te trachten Europees voetbal te halen. Tegen wie en wanneer we zullen starten, wordt waarschijnlijk pas na de bekerfinale op 17 mei bekend. Elders op deze website kunt u op een duidelijke wijze de overgebleven scenario’s lezen.”

Halve finale beker D1
“Zondag wacht in eigen huis de laatste competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Er is rond dit duel een vol stadionprogramma. Het meest in het oog springend, is de halve finale in de strijd om de beker tussen FC Groningen D1 en sc Heerenveen D1. Deze voorwedstrijd begint om 12.20 uur. Euroborg zal voor deze gelegenheid om 12.15 uur worden geopend. Uiteraard dient men hiervoor in het bezit te zijn van een toegangskaart voor de wedstrijd tegen NAC. Na het bekerduel van de D1 en de warming-up van het eerste elftal zullen we afscheid nemen van een drietal spelers dat FC Groningen na dit seizoen zal verlaten. Paul Matthijs, Evgeniy Levchenko en Gijs Koopmans zullen op een waardige manier worden gehuldigd voor hun verdiensten in de afgelopen jaren.”

“Tot slot zullen wij in de rust FC Groningen D2 huldigen met hun behaalde kampioenschap. Tevens vindt dan de finale plaats om de Gasunie Shoot-out Bokaal. Uit alle voorrondes, die gespeeld werden gedurende het afgelopen seizoen, zijn twee finalisten overgebleven: Stefan Krijthe (14 jaar) uit Doezum en Kevin Idema (12) uit Peize.”

Jong FC Groningen
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt Jong FC Groningen een cruciale laatste wedstrijd in de Beloften Eredivisie. In een rechtstreeks duel met Jong FC Utrecht wordt in Stadion Galgenwaard bepaald wie er degradeert. Het team van trainer Erwin van de Looi heeft de beste papieren. Een gelijkspel en zelfs een kleine nederlaag met maximaal twee doelpunten verschil is voldoende voor handhaving. Het is voor de doorstroming en ontwikkeling van talent van groot belang dat de Beloften – net als alle jeugdteams van FC Groningen – ook volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomen.”

“Erwin van Looi heeft aan de vooravond van het beslissende duel alvast een persoonlijk succes geboekt. De trainer legde gisteren (maandag – red.) met goed gevolg een examentraining af, het tweede van drie onderdelen voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Als Van de Looi volgende week woensdag in Zeist het eindgesprek succesvol weet af te ronden, komt hij in het bezit van het vereiste diploma om in de toekomst als hoofdtrainer aan de slag te mogen gaan bij een profclub.”

Boete
“Vorige week meldden wij al in onze nieuwsbrief dat we van de KNVB een boete opgelegd hadden gekregen van 7.500 euro vanwege spreekkoren rond de wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen. Nadat we ons juridisch hebben laten voorlichten en het duidelijk was dat we weinig kans zouden maken, hebben we afgezien van beroep. Wel hebben we de KNVB een brief geschreven waarin wij aangeven dat in onze ogen de hoogte van de boete absurd is. Het mag duidelijk zijn dat wij bij FC Groningen ons distantiëren van beledigende of kwetsende spreekkoren en dat we er ook alles aan doen dit te voorkomen, maar een bedrag van 7.500 euro getuigt van geen enkele realiteitszin. We hebben de KNVB dan ook gevraagd met ons – en andere clubs, die dezelfde problemen kennen – in discussie te gaan over de vraag hoe we spreekkoren kunnen voorkomen en waarom clubs financieel hard getroffen worden voor zaken waar je niet volledig grip op kunt hebben. We zijn benieuwd naar de reactie vanuit Zeist.”

Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer de nodige activiteiten rond de club. Vanmiddag (dinsdag – red.) zijn Koen van de Laak, Danny Holla en Martijn Meerdink aanwezig bij het Bevrijdingsfestival in het Stadspark om namens de organisatie War Child aandacht te vragen de situatie van kindsoldaten. War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden.”

“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er een Clublunch voor de Hattrick’s Club, waaraan 33 bedrijven zullen deelnemen. ’s Avonds is er in de ABN AMRO Business Corner een bijeenkomst met detailhandelaren over de merchandising. Zoals reeds eerder gemeld gaat FC Groningen dat vanaf volgend seizoen in eigen beheer houden en de hiervoor aangestelde manager Tjisse Zijstra zal een presentatie verzorgen voor de wederverkopers.”

Forum skybox Martini Ziekenhuis
“Donderdagavond zullen trainer Ron Jans, zijn collega Gertjan Verbeek en teamconsulent René Felen zitting nemen in een forum in de FC Groningen skybox van het Martini Ziekenhuis. Het thema is ‘Prestatiegericht werken met een team’ en is bedoeld voor directieleden, managers en specialisten van het ziekenhuis. Diezelfde avond zal ondergetekende in Kaap Hoorn een toespraak houden bij het sponsorbuffet van Eurovoetbal.”

“Donderdag zal samen met de supportersverenigingen worden bepaald welke vertegenwoordigers in de Klankbordgroep zitting zullen gaan nemen. Er hebben zich hiervoor 28 kandidaten aangemeld. Het adviesorgaan zal bestaan uit een vertegenwoordiger van iedere tribune, dus vier mensen in totaal, twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly Side en één van de Z-Side. De klankbordgroep zal signalen die leven onder het publiek doorsluizen en ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen.”

Halve finale beker A1
“Zaterdagmiddag speelt FC Groningen A1 in de halve finale om de beker in en tegen FC Volendam A1, dat promoveert naar het hoogste niveau. De ploeg van trainer Paul Raveneau kende afgelopen zaterdag een prima generale repetitie voor het bekerduel in Volendam, door in eigen huis Ajax A1 op 2-2 te houden, waardoor de Amsterdammers het kampioenschap aan rivaal Feyenoord A1 moesten laten. Hopelijk weet FC Groningen A1 de bekerfinale te halen, dat zou een bekroning zijn op het goede seizoen.”

“Ook deze week feliciteren we vanaf deze plaats een club met het behaalde kampioenschap. Dit keer gaan onze gelukwensen naar ACV in Assen dat na één seizoen afwezigheid weer terug is gepromoveerd naar de hoofdklasse. Een uitstekende prestatie van deze roemrijke amateurclub en goed voor het voetbal in Drenthe/Assen.”

Kampioenschap van Nederland
“Zaterdag 16 mei is er een bijzondere voetbaldag in Euroborg. In een onderlinge competitie zullen de kampioenen uit de verschillende districten – te weten: FC Groningen D1, AZ D1 en PSV D1 – strijden om het officieus kampioenschap van Nederland. Meer over het programma die dag volgt binnenkort.”

“Met de mededeling dat vanaf volgende week maandag de ruilperiode begint voor seizoenkaarthouders voor een andere plaats in Euroborg tijdens het seizoen 2009/2010, besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard