string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vol energie aan de slag in 2014’.

Dinsdag 07 januari 2014 om 14:49

In de 460ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen periode en kijkt hij vooruit naar de activiteiten in de eerste weken van het jaar 2014.

“De vorige nieuwsbrief namens directie en management verscheen drie weken terug. In de periode daarna is enorm veel gebeurd. Ons clubicoon Martin Koeman overleed op woensdag 18 december 2013 en de dagen erna waren dan ook zeer emotioneel. Na overleg met de familie Koeman hebben we op diverse momenten stilgestaan bij zijn overlijden. Zoals u eerder op deze website heeft kunnen lezen, heeft de familie veel waardering uitgesproken voor de manier waarop FC Groningen dit heeft gedaan. Via deze weg willen we iedereen in en rond de club, die hieraan heeft bijgedragen, hartelijk danken voor het medeleven en het eerbetoon aan Martin Koeman. Behalve erg verdrietig, was de week voor Kerst op die manier toch ook hartverwarmend.”
Gevoetbald
“Er werd ook nog gevoetbald, tweemaal tegen NEC. Na de jammerlijke uitschakeling in de beker werd het jaar 2013 op een fraaie wijze afgesloten met een klinkende overwinning op datzelfde NEC. Met 27 punten uit achttien wedstrijden en een keurige zesde plek op de ranglijst mogen we spreken van een geslaagde eerste seizoenshelft, waarin bovendien veel attractieve wedstrijden op de mat werden gelegd.”
Trainingskamp
“Om die lijn in tweede helft van het seizoen voort te zetten, bereidt de eerste selectie zich deze week vol nieuwe energie voor in het Spaanse Oliva, gelegen nabij Valencia. Onder meer twee oefenduels en negen veldtrainingen vormen onder aangename omstandigheden de eerste aanzet tot de voorbereiding op RKC Waalwijk – FC Groningen, op zaterdag 18 januari. Door middel van dagelijkse berichtgeving vanuit Spanje zijn de verrichtingen te volgen via deze site en social media.”
“Voor het duel in Waalwijk zijn alweer de helft van de tweehonderd beschikbare kaarten voor de autocombi verkocht. Daarmee zet de groeiende belangstelling voor het bezoeken van uitduels zich ook in 2014 voort. De verkoop voor de eerste thuiswedstrijd van 2014, tegen FC Twente op zondagmiddag 26 januari, is ook reeds gestart. Komende vrijdag begint een periode van dertien dagen vrije verkoop voor dit competitieduel in Euroborg.”
Recepties
“De eerste periode van een nieuw jaar staat altijd in het teken van recepties en nieuwjaarsbijeenkomsten. Eén van die gelegenheden is de nieuwjaarsbijeenkomst van de stichting Energy Valley, donderdag. Hierbij zal FC Groningen uiteraard ook vertegenwoordigd zijn. Voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Energy Valley, Max van den Berg, en directeur Gerrit van Werven van de stichting Energy Valley, zullen er een nieuwjaarsspeech houden.”
“Komende maandagavond is het dan de beurt aan onze eigen businessclub, de Hattrick’s Club. De sponsorrelaties van onze club hebben voor deze avond een uitnodiging ontvangen en zullen onder meer een toost uitbrengen op het nieuwe jaar.”
Eurocup
“Komend weekend is er een prachtig ‘indoor’ jeugdvoetbalevenement in Delfzijl, de tweede editie van Eurocup. Tien teams van D-pupillen van profclubs zullen met elkaar de strijd aanbinden in de Brede School Noord. Naast onder meer titelverdediger KV Mechelen is FC Groningen D1 één van de deelnemers en komt zaterdagochtend in actie in de poulefase. Zondagmiddag rond 14.00 uur is de finale van het toernooi.”
“Jong FC Groningen neemt komend weekend deel aan een tweetal zaaltoernooien in Duitsland. Op vrijdag wordt door de ploeg van trainer Paul Raveneau gespeeld bij BV Cloppenburg. Een dag later komt men in actie bij SC Hellern in Osnabrück.”
Gouden Bal
“Dan een heugelijke mededeling voor VV Musselkanaal. Zij zullen de traditionele ‘Gouden Bal’ in ontvangst nemen van clinic-organisator Egge Knol. Afgelopen jaar was de ontvangst en niet te vergeten de gehaktbal in Musselkanaal het beste naar wens van de trainers en begeleiding. Amateurconvenantpartner VV Musselkanaal mag zich vanaf 2014 scharen in een mooie rij winnaars van de Gouden Bal.”
“Met de mooie melding dat wij op www.facebook.com/fcgroningen de grens van 31.000 likes inmiddels ook al weer gepasseerd zijn, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard