Vijf internationals onderuit in oefenduels.

Donderdag 07 februari 2013 om 09:57

Een dag nadat Virgil van Dijk, Leandro Bacuna en Marco Bizot wonnen met Jong Oranje zijn vijf andere FC’ers in oefenduels onderuit gegaan.

Woensdagmiddag was het als eerste de beurt aan het Nederlands Beloftenteam dat het in Dublin opnam tegen de Ierse landgenoten. De ploeg ging met 3-0 onderuit. In de eerste helft speelden Stefan van der Lei, Nick Bakker en Timo Letschert.
Woensdagavond speelde Andraz Kirm in Ljubljana met Slovenië tegen Bosnië. In eigen huis ging de ploeg hard onderuit: 0-3. Kirm speelde zijn 52ste interland en stond de volledige 90 minuten op het veld. Ex-FC’er Tim Matavz stond ook in de basis en werd gewisseld.
Tim Sparv speelde eveneens de volledige 90 minuten met Finland. In Netanya kwam Israël al snel op een 1-0 voorsprong. In de slotfase van het duel leek Finland er een gelijkspel uit te halen, maar in de derde minuut van de extra tijd scoorde het thuisland alsnog de 2-1.