Vijf basisplaatsen en drie invalbeurten.

Woensdag 09 februari 2011 om 23:12

De acht internationals van FC Groningen zijn woensdagavond allemaal in actie gekomen. Vijf van hen hadden een basisplaats en drie spelers vielen in bij de oefenduels van hun vaderland. Oluwafemi Ajilore en Tim Matavz kwamen tot winst met Nigeria en Slovenië.

In Waalwijk speelde Maikel Kieftenbeld negentig minuten met Jong Oranje tegen Jong Tsjechië. De ploeg van bondscoach Cor Pot ging met 2-1 onderuit tegen de Tsjechen door een doelpunt in het laatste kwartier van de wedstrijd.
Nigeria won thuis in Lagos met 2-1 van Sierra Leone. Bij de ploeg van de nieuwe bondscoach Samson Siasia stond Oluwafemi Ajilore in de basis. Het betekende zijn zesde interland voor zijn vaderland.
Op Cyprus won Zweden dinsdagavond nog met 2-0 van het gastland. Woensdagavond eindigde de finale van het mini-toernooi in een 1-1 gelijkspel. De strafschoppen werden vervolgens beter genomen door Oekraïne (4-5, Granqvist benutte overigens de eerste Zweedse penalty), dat dinsdag al na strafschoppen won van Roemenië. Andreas Granqvist speelde de volle negentig minuten (zijn tiende cap). Fredrik Stenman viel tien minuten voor tijd in en speelde zijn derde interland.
Tim Matavz startte in Albanië in de basis van zijn vaderland Slovenië. Bij een 1-0 voorsprong werd de nummer 2 op de topscorersranglijst van Nederland gewisseld. Matavz schreef zijn zevende interland bij.
In Kopenhagen stond Denemarken halverwege de tweede helft met 2-1 achter tegen Engeland. Twintig minuten voor tijd viel Nicklas Pedersen in. Thomas Enevoldsen maakte tien minuten later zijn opwachting. Het zijn respectievelijk hun vierde en negende interlandoptredens. In de 1-2 tussenstand kwam geen wijziging meer.
In België startte Tim Sparv in de basis van het Finse nationale elftal. Na 83 minuten werd hij bij een 1-0 achterstand gewisseld. In de slotfase kwam Finland nog op gelijke hoogte. Sparv is de FC’er met de meeste caps achter zijn naam: veertien.
Het Nederlands Elftal van keeperstrainer Ruud Hesp won in Eindhoven na een 3-0 voorsprong met 3-1 van Oostenrijk.