Viermaal winst onderbouw; verlies A1.

Zaterdag 25 oktober 2008 om 16:22

De vier teams in de onderbouw hebben zaterdag hun competitiewedstrijden gewonnen. De A1 verloor thuis van ADO Den Haag.

FC Groningen D2 beet op Corpus den Hoorn het spits af tegen GVAV Rapiditas D1 en zegevierde met 6-2. Voor de pauze kwam de FC evenwel op een 2-0 achterstand. Dave Bosgraaf verkleinde voor de pauze de achterstand. In de tweede helft werd de blauwe bal vervangen door een witte en scoorde de D2 erop los. Stan Haanstra maakte een loepzuivere hattrick, Dave Bosgraaf zijn tweede van de ochtend en Juninho Bacuna bepaalde de eindstand tenslotte op 6-2.
De D1 won even later in Heerenveen van de plaatselijke leeftijdsgenoten. Roland Baas opende na de pauze de score. Kasper Oldenburger verdubbelde daarna de score. Youri Schuur bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 0-3.
De C2 trad vervolgens aan tegen Sparta Rotterdam. Voor de pauze maakten Youri Ploeger en Firosan Ademi 1-0 en 2-0. In de tweede 35 minuten maakte Firoson Ademi ook de 3-0. De Rotterdammers kwamen nog een doelpunt dichterbij, maar de 3-1 was ook de eindstand.
De C1 behaalde vervolgens een overwinning in Haarlem. Voor de pauze scoorde Ifeayi Gorissen tweemaal, gevolgd voor de aansluitingstreffer van de thuisclub. In de tweede helft maakte Gorissen zijn derde van de wedstrijd en kwam Haarlem opnieuw dichterbij. 2-3 was de eindstand. Komende maandagavond speelt de C1 om 19.00 uur in Veenhuizen een bekerduel met Be Quick 1887 C1.
De B1 had geen competitieverplichtingen en oefende vrijdagavond tegen ACV: 7-0. De A1 speelde een prima eerste helft tegen ADO Den Haag A1, maar wist weinig kansen te creëren. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong. FC Groningen A1 had een uitgelezen kans om de score in evenwicht te brengen, maar in de 83ste minuut schoot Koos Werkman een strafschop recht in de armen van de Haagse goalie. Zo werd de eindstand 0-1.