string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vier jongens uit eigen jeugdopleiding bij de selectie.

Vrijdag 30 november 2012 om 17:19

Het gaat goed met de jeugdopleiding van FC Groningen. De wedstrijdselectie voor het treffen met Heracles Almelo herbergt zondagmiddag maar liefst vier spelers, die zijn opgegroeid op Sportpark Corpus den Hoorn: Leandro Bacuna, Henk Bos, Nick Bakker en trainer Robert Maaskant verklapte tijdens het wekelijkse perspraatje dat de 16-jarige Richairo Zivkovic tegen Heracles zijn debuut op de bank zal maken.

Bacuna maakt al langer deel uit van het eerste elftal, Henk Bos heeft ook al aan het grote werk mogen ruiken en Nick Bakker zit de laatste weken steevast bij de selectie. Zivkovic, officieel nog B-junior, staat op het punt een contract te tekenen bij FC Groningen. De jongeling traint al enkele weken regelmatig mee met de A-selectie. Zivkovic, woonachtig in Hoogezand en in 2007 overgekomen van amateurclub FVV uit Foxhol, wordt dit weekend door Maaskant beloond voor wat de oefenmeester betitelde als ‘een verstandige keuze.’ 
Verstandig
“Richairo heeft gekozen voor een verstandig iets door bij FC Groningen te zijn en daar vandaan zijn carrière te starten,” aldus Maaskant. “Je ziet steeds meer jonge spelers, die heel vroeg naar het buitenland vertrekken en hij heeft er – samen met zijn adviseurs – bewust voor gekozen dat niet te doen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee en wij vinden dat dat ook mag worden beloond.”
Het grootste talent afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, Arjen Robben, debuteerde ook op 16-jarige leeftijd bij de wedstrijdselectie van de Trots van het Noorden. Maaskant wilde de vergelijking met de veelvoudig international echter niet maken. “We hebben bij FC Groningen een mooie traditie als het gaat om jongens die op hun zestiende debuteerden, maar we moeten hem niet gaan vergelijken. Ik denk dat het goed is voor spelers uit de eigen jeugdopleiding om ze een kans te geven en te laten proeven van het grote werk.”
Geweldige ontwikkeling
Naast Zivkovic, die het shirt met rugnummer 30 zal gaan dragen, zitten ook Henk Bos en Nick Bakker bij de achttien. “Ook Bakker en Bos maken een geweldige ontwikkeling door. We hebben Henk Bos niet voor niets vorige week laten invallen. We probeerden met zijn inbreng vorige week voetballend vermogen te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard