string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vier FC’ers in voorselectie Jong Oranje.

Maandag 06 mei 2013 om 17:29

Vier spelers van FC Groningen zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor het EK 2013 in Israël. Op vrijdag 17 mei wordt de definitieve selectie van 23 spelers bekend.

Namens FC Groningen staan verdediger Virgil van Dijk, aanvaller Género Zeefuik, doelman Marco Bizot en middenvelder Leandro Bacuna op de lijst die veertig namen telt. De zeventien afvallers worden over anderhalve week in Zeist bekend gemaakt.
Jong Oranje start de voorbereiding maandag 20 mei met een trainingsstage in Doorwerth, gevolgd door een oefeninterland in Emmen op vrijdag 24 mei tegen Australië. Dit duel wordt gespeeld in het stadion van FC Emmen en begint om 18.30 uur. Op dinsdag 28 mei vertrekt de ploeg naar het Israëlische Haifa waar de laatste fase van de voorbereiding op de eindronde plaatsvindt.
Het UEFA EK onder-21 vindt van 5 tot en met 18 juni plaats in Israël. Jong Oranje is ingedeeld in groep B en treft achtereenvolgens Duitsland (6 juni, Petach Tikva), Rusland (9 juni, Jeruzalem) en Spanje (12 juni, Petach Tikva).

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’