Verlies tegen PSV.

Maandag 27 augustus 2012 om 10:56

FC Groningen heeft zondagavond in Euroborg met 3-1 verloren van PSV. Bij rust stonden de Eindhovenaren met 1-0 voor. Vlak voor het einde van de tweede helft scoorde Mitchell Schet de eretreffer. FC Groningen staat na drie duels met één punt op de zestiende plek van de ranglijst.

Het begin van de wedstrijd was aftasten voor beide ploegen. Over en weer waren er kleine kansjes. Het eerste grote gevaar kwam van de kant van de FC met een schot van Género Zeefuik, helaas werd deze poging niet benut. Even later, in de 38e minuut, was het voor PSV wel raak. Atiba Hutchinson scoorde het eerste tegendoelpunt van de wedstrijd.

Na de rust ging het Groningen nog altijd niet voor de wind. Door te moeilijk te verdedigen belandde de wedstrijdbal in de voeten van de tegenstander, die hier volop van porfiteerde; de 0-2 werd door Dries Mertens makkelijk ingeschoten.
In de 84e minuut werd de achterstand nog groter, nadat  Memphis Depay na een mooie solo de 0-3 inschoot.
Mitchell Schet heeft de Groningse eer nog kunnen redden met een mooie treffer. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. Eindstand werd 1-3.