string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verlies Olympique Marseille en Slovan Liberec, SC Braga wint wel.

Dinsdag 10 november 2015 om 11:50

De ploegen in Groep F van de Europa League lijken te snakken naar de interlandbreak. FC Groningen kwam na een 2-0 achterstand in Leeuwarden weliswaar nog terug tot een 2-2 gelijkspel, maar hield geen tevreden gevoel over aan de zevende wedstrijd in drie weken tijd. Olympique Marseille en Slovan Liberec verloren hun competitieduels. SC Braga won maandagavond laat wel nipt.

Olympique Marseille nam het zondagmiddag in het eigen Stade Vélodrome op tegen Nice. Hoewel er zo’n 200 kilometer tussen beide stadions ligt, is het min of meer een Zuid-Franse derby te noemen. Zoals wel vaker dit seizoen had l’OM het uiterst moeilijk in de eigen competitie.
De ploeg van de Spaanse trainer Michel kwam na ruim een kwartier spelen op een 1-0 achterstand en kwam dit de hele wedstrijd niet meer te boven. Na twee uitoverwinningen in de competitie en de winst in de Europa League in eigen stadion tegen Braga stokt de wederopstanding van Olympique Marseille dus weer enigszins.
Het verlies tegen Nice betekende de derde thuisnederlaag in de competitie van dit seizoen. Olympique Marseille staat nu 13de in de Ligue 1 met 15 punten uit 13 duels. De nodige spelers die niet altijd in de basiself staan, kregen tegen Nice de kans vanaf het beginsignaal. Vaste kracht en Oranje-international Karim Rekik speelde ook de gehele 90 minuten. 
Naast Marseille ging ook Slovan Liberec in eigen land onderuit. Het uitduel tegen subtopper FC Brno ging met 3-1 verloren. Spits Michael Rabusic maakte na ruim een uur spelen nog de gelijkmaker, maar de ploeg van trainer Trpišovský ging in de slotfase van de wedstrijd onderuit.
Opvallend was dat de Tsjechische Europa Leaguedeelnemer met liefst zes wijzigingen speelde ten opzichte van de wedstrijd in Euroborg van vorige week. Ondrej Svejdik speelde wel de gehele wedstrijd mee in het centrum van de verdediging. Door het verlies zakt Slovan Liberec een plaatsje en staat het nu vierde met 23 punten uit 13 duels.
SC Braga had in tegenstelling tot de andere ploegen een extra dag rust en kwam pas maandagavond laat in actie. De ploeg van trainer Paulo Fonseca moest voor de tweede keer in enkele dagen het vliegtuig in, want het ging op bezoek bij laagvlieger União Madeira.
Braga won met een zuinige 1-0 op het Portugese eiland door een treffer van Nikola Stojiljkovic, zijn vierde van het seizoen. Ook bij Braga stonden er vijf andere spelers aan de aftrap van in de wedstrijd voor de Europa League tegen Olympique Marseille. Door de winst houdt de ploeg uit het noorden van het land de aansluiting met de top van de competitie en staat het derde met 20 punten uit 10 wedstrijden. 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard