Verkeershinder in en rondom Groningen, kom zondag op tijd

5 februari 2022

FC Groningen mag komende zondag na vier maanden weer supporters en sponsors ontvangen in Euroborg bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, aftrap 14.30 uur. De club kijkt hiernaar uit, al is het zeker niet op de wijze zoals FC Groningen het graag zou zien. Het is een dubbel gevoel. Blijdschap dat er weer support is vanaf de tribunes, maar ook teleurstelling dat er supporters en sponsors zijn die vanwege de opgelegde beperkingen helaas niet naar binnen mogen. De club wijst haar supporters op verkeershinder in en rond Groningen en vraagt de aanhang de reis naar Euroborg goed te plannen. 

20200801FCGroningenHeracles094 (1)

Eerder deze week werd bekend dat de Trots van het Noorden slechts 1/3 van haar stadioncapaciteit mag benutten. Seizoenkaarthouders en sponsors zijn maandag geïnformeerd hoe zij een plaats kunnen claimen. Seizoenkaarthouders kunnen een plaats claimen. Ga hiervoor naar het stappenplan.
 
Opnieuw intekenen stadion
Doordat de onderlinge afstand van anderhalve meter moet worden gewaarborgd, heeft de club haar stadion opnieuw moeten intekenen. Daardoor was het in de meeste gevallen niet mogelijk voor seizoenkaarthouders om de daadwerkelijke plaats van de seizoenkaart te claimen.
 
Het opnieuw intekenen van het stadion is een ingewikkeld proces. Het is voor ons als club onmogelijk wanneer een stadionvak oorspronkelijk voor 75% is gevuld, al deze mensen bij een maximale bezetting van 1/3 op anderhalve meter afstand in het betreffende vak te plaatsen waar de supporter recht op heeft. Supporters die bij het claimen van een plek doelbewust een plaats in een ‘duurder vak’ kiezen, moeten zich realiseren dat ze daarmee medesupporters direct en de club indirect benadelen.

Groningen bereikbaar

Verkeershinder, plan je reis goed!
Het stadionbeleving zal door de opgelegde maatregelen anders zijn dan u van ons gewend bent. FC Groningen vraagt hiervoor begrip en wijst supporters en sponsorrelaties erop dat er veel wegwerkzaamheden zijn in en rondom Groningen waardoor de kans op extra reistijd aanwezig is.
 
De club verzoekt haar aanhang de komst naar Euroborg goed voor te bereiden. Vanwege werkzaamheden in en om de stad is er verkeershinder en daardoor loop je de kans de aftrap te missen als je niet voldoende reistijd plant. Gedurende de rest van het lopende voetbalseizoen zijn er doorlopend werkzaamheden in en rondom Groningen. Houd voor alle actuele informatie de website van Groningen Bereikbaar goed in de gaten.
 
Groningen Bereikbaar
Samen met Groningen Bereikbaar worden zondag rondom Euroborg extra gratis fietsenstallingen geplaatst bij de Kolenmuur. Kom indien mogelijk op de fiets naar het stadion om verkeershinder te voorkomen. Een alternatief is busvervoer. Vanuit P&R Haren en P&R Hoogkerk rijden vanaf 12.30 uur extra pendelbussen van Drenthe Tours naar Euroborg. Vanuit de binnenstad zal Qbuzz via buslijn 28 naar Euroborg rijden. 

Laatste nieuws