‘Verhuizing richting TopsportZorgCentrum komt op gang’

30 oktober 2018

In de 695ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de thuiswedstrijd tegen koploper en regerend landskampioen PSV, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Excelsior van komende vrijdag en gaat hij in op de verhuizing van de eerste selectie naar het TopsportZorgCentrum.

“We hebben afgelopen zaterdagavond uitstekend partij geboden aan PSV. Helaas moesten we in de slotfase van het duel toch buigen voor de regerend landskampioen, die hierdoor nog altijd zonder puntenverlies koploper is in de Eredivisie. Niettemin hebben we een strijdbare ploeg aan het werk gezien en als we dit verder kunnen uitbouwen, biedt dit zeker houvast voor de komende wedstrijden.”
 
Meereizende supporters
“We trappen zelf komende vrijdagavond in Rotterdam de elfde speelronde van de Eredivisie in gang. Ons wacht een uitduel met Excelsior. We hopen daarbij weer op de steun te mogen rekenen van veel meereizende supporters. Inmiddels zijn er al ruim honderd tickets verkocht. Het gastenvak was in de uitwedstrijden tot nu toe ook steeds redelijk tot goed gevuld. Dat geeft de ploeg telkens weer een welkome ondersteuning in de jacht op een resultaat. Ook in het Van Donge & De Roo Stadion kan de ploeg dat goed gebruiken.”
 
Verhuizing
“Onlangs is het TopsportZorgCentrum officieel geopend. Sindsdien is de ingebruikname en verhuizing van alle bewoners op gang gekomen. Als eerste was werkgeversorganisatie VNO/NCW op de bovenste laag van het pand operationeel. In de week na de opening nam het Omnium haar intrek in het fonkelnieuwe gebouw. Met de slogan ‘herstellen, presteren, fit zijn’ bieden Topdiëtisten, INTER-PSY Sport & Prestatie, Lode Holding, Martini Ziekenhuis, MCZ en Schutrups Exloo in het Omnium een breed spectrum van diensten aan voor topsporters, breedtesporters en organisaties.”
 
Onder één dak
“De afgelopen periode werkten diverse teams van FC Groningen al trainingen af in de topsporthal van het TopsportZorgCentrum. Sinds vandaag (dinsdag – red.) zijn selectie en staf van de eerste selectie verhuisd vanuit het Corpus Huis naar de nieuwe omgeving.”
 
 “Zoals wellicht bekend krijgen alle teams van FC Groningen – van de eerste selectie tot en met ons jongste opleidingsteam – op de begane grond een kleedkamer ter beschikking in het pand. Op de tweede laag – waar ook Tweetal Belevingscatering het restaurant 2 Corpus uitbaat – zijn onder meer kantoren, werkplekken, een ontvangstruimte en spelershome gevestigd voor onze medewerkers, stafleden en spelers.”
 
“Komende maand zullen de volgende teams de overstap maken naar het TopsportZorgCentrum, zodat we voor het einde van dit kalenderjaar met de hele technische kant van de club onder één dak zitten en gesetteld zijn. Een langgekoesterde wens en een nieuwe mijlpaal.”
 
‘Helden van Weleer’
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij nog melden dat we achter de schermen druk bezig zijn met de organisatie van een bijzonder initiatief, met een bijdrage van sponsorrelatie Hitachi Capital Mobility, rond onze thuiswedstrijd op zondag 2 december tegen NAC Breda. Zoals eerder aangekondigd, zal die dag voor alle oud-spelers en –trainers van de club – en daarnaast natuurlijk ook voor alle fans – een feest der herkenning worden met een weerzien van vele ‘Helden van Weleer’.”
 
“Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. Dertien jaar later trachten wij zoveel mogelijk oud-spelers en -trainers naar Groningen te krijgen om hen in het zonnetje te zetten rondom ons thuisduel met NAC Breda, op zondag 2 december. Deze keer zullen de ‘Helden van Weleer’ een ereronde maken langs de tribunes.”
 
Bereiken
“We proberen zoveel mogelijk spelers en trainers met een FC-verleden persoonlijk te benaderen en het enthousiasme onder hen die we al hebben weten te bereiken is groot. Binnenkort zullen we al enkele van de aanwezige namen bekend maken. Wordt vervolgd!”
 
“Tot volgende week.”

Laatste nieuws