string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Sichem floot één keer eerder Feyenoord-FC Groningen.

Woensdag 01 oktober 2014 om 12:34

Tom van Sichem is zondagmiddag de leidsman bij de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen. De arbiter blaast om 14.30 uur voor de aftrap in de Rotterdamse Kuip tijdens het duel in de achtste speelronde van de Eredivisie.

Van Sichem floot tot nu toe 22 officiële wedstrijden van FC Groningen. De balans onder zijn leiding is nagenoeg in evenwicht. De Trots van het Noorden won tien keer en verloor elf maal met Van Sichem als scheidsrechter. Opvallend is dat in die meer dan twintig officiële wedstrijden slechts één duel met Van Sichem als arbiter in een gelijkspel eindigde. Op 4 februari 2006 was en bleef het in Euroborg bij FC Groningen tegen Heracles Almelo 0-0.
Laatste wedstrijden
Bij zijn 23ste optreden bij een wedstrijd van FC Groningen, is het voor de tweede keer dat Van Sichem een duel tussen Feyenoord en de FC leidt. Bijna zeven jaar geleden, op 1 november 2007, werd het in de Rotterdamse Kuip 3-1 voor de thuisploeg. De laatste vijf wedstrijden met Van Sichem aan de fluit werden allemaal door FC Groningen gewonnen. Met als meest recente duel de 2-3 overwinning van de ploeg van trainer Erwin van de Looi op PSV. Dat was op 29 maart van dit jaar tevens de allereerste winstpartij ooit van FC Groningen in Eindhoven.
Getuige
Van Sichem was ook getuige van een ander historisch Gronings feitje. Hij was namelijk de scheidsrechter bij de allereerste competitienederlaag van de Trots van het Noorden in Euroborg sinds de opening van het nieuwe stadion op vrijdag 13 januari 2006. Op zondag 26 november 2006 verloor FC Groningen de ongeslagen status in eigen huis door een 2-5 nederlaag tegen ADO Den Haag.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard