string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff vervangt Kieftenbeld, Van der Velden vraagteken.

Vrijdag 02 mei 2014 om 15:14

Hoofdtrainer Erwin van de Looi kan zaterdagavond in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Heracles Almelo niet beschikken over de geschorste Maikel Kieftenbeld. Achter de naam van Nick van der Velden staat een vraagteken. Andraz Kirm verblijft in zijn thuisland Slovenië na de geboorte van zijn twee dochters.

Naast de bovengenoemde spelers kan Van de Looi zaterdagavond vanaf 18.45 uur geen beroep doen op de langdurig geblesseerden; Nick Bakker, Henk Bos, Stefano Magnasco en Hilal Ben-Moussa. Michael de Leeuw keert na een schorsing terug bij de wedstrijdselectie.
Logische vervanger
Yoëll van Nieff is de vervanger van aanvoerder Maikel Kieftenbeld, die in de uitwedstrijd tegen Roda JC tegen een rode kaart aanliep. “Maikel was vorige week vooral boos op zichzelf na die rode kaart”, vertelt Van de Looi. “Yoëll is zijn logische vervanger, ook met het oog op de wedstrijden die nog gaan komen. Het blijkt maar weer dat we hem niet voor niets een half jaar geleden hebben teruggehaald naar Groningen. Hoewel hij niet alles heeft gespeeld, is hij wel heel belangrijk voor het team.”
Dinsdag kreeg Van Nieff uit handen van voormalig international Ronald de Boer de Gouden Stier voor het beste talent uit de Jupiler League. “Dat hij dit in slechts een half jaar bij Dordrecht voor elkaar heeft gekregen, vind ik heel knap en laat zien dat hij een groot talent is,” zegt Van de Looi vol waardering.
Ziek
Nick van der Velden trok zijn voetbalschoenen vrijdagochtend nog wel aan, maar vertrok vrijwel direct weer van het trainingsveld. “Hij was ziek en we gaan op de wedstrijddag zelf bekijken of hij fit genoeg is.”
Een eventuele vervanger voor Van der Velden – Andraz Kirm – is ook niet beschikbaar. “Andraz”, zo vertelt Van de Looi, “is deze week vader geworden van een tweeling en zit in Slovenië, waar zijn vrouw is bevallen. Hoewel de meisjes een maand te vroeg zijn geboren, gaat alles goed. Net als met de moeder en de vader. We hebben Andraz een paar dagen de tijd gegeven alles te regelen rondom de geboorte en natuurlijk ook om hem van zijn gezin te laten genieten. De bedoeling is dat  hij na het weekeinde voor de eerste play-offwedstrijd weer terug in Groningen is.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard