string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff: ‘Publiek op de banken krijgen’.

Vrijdag 07 februari 2014 om 14:56

FC Groningen speelt zondag de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2014. Yoëll van Nieff hoopt tegen sc Heerenveen minuten te maken en daarmee voor het eerst in een officiële wedstrijd in Euroborg te spelen. De middenvelder kijkt uit naar de sfeer rondom de Derby van het Noorden.

Yoëll van Nieff is één van de echte Stadjers uit de selectie van FC Groningen. Als jeugdspeler speelde Van Nieff de nodige derby’s tegen de Friezen. Komende zondag staat de Groninger voor zijn eerste derby in de Eredivisie. “Derby’s zijn altijd wedstrijden op zich en het duel leeft echt in Groningen, dat herken ik nog vanuit mijn jeugd of van de wedstrijden waarbij ik langs de lijn stond als ballenjongen.” zegt Van Nieff. “Een derby wil je ten koste van alles winnen.”
Eigen ding
Na zijn terugkeer uit Dordrecht mocht Van Nieff direct de nodige minuten maken in de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Hij speelde een helft in Alkmaar tegen AZ en stond deze week vanaf de aftrap in het veld tegen Ajax. “Ik probeer mijn eigen ding te blijven doen en merk dat ik stappen heb gemaakt. Het gaat allemaal wat sneller in de Eredivisie en de spelers zijn wat slimmer. Op de trainingen krijg ik het gevoel dat ik aardig mee kan en dat ik het goed oppik.”
Van Nieff was met een schitterende crosspass belangrijk bij het doelpunt dat FC Groningen donderdag maakte tegen Ajax. “Michael de Leeuw en ik hadden het daar voor de wedstrijd nog over. Hij vertelde dat hij loerde op de ruimte achter de verdediging. Als ik de bal aan de linkerkant vrij had, moest ik hem maar over de verdediging leggen dat zou hij er wel staan. Het pakte ook nog zo uit en Filip Kostic kon scoren.”
Iets extra’s
Van Nieff speelde na zijn rentree in Groningen tweemaal een uitwedstrijd in het groen-witte shirt. Komende zondag keert hij voor het eerst weer terug in Euroborg en kan hij zijn thuisdebuut maken. “Ik verwacht twee teams, die vol voor de winst gaan. Wij zullen er alles aan doen om drie punten over te houden aan deze wedstrijd. Door veel strijd te leveren, moeten we het publiek op de banken krijgen. Ze hebben bij dit soort wedstrijden altijd wel wat leuks in petto, dus ik verwacht er wel wat van. Het publiek kan ons zondag iets extra’s geven.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard