string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Loo terug bij de selectie.

Vrijdag 13 augustus 2010 om 15:37

FC Groningen speelt zaterdagavond in het AFAS Stadion te Alkmaar de uitwedstrijd tegen AZ. De selectie is op één plek gewijzigd ten opzichte van afgelopen week. Doelman Brian van Loo is terug bij de achttien.

Afgelopen dinsdag speelde Jong FC Groningen met onder anderen Brian van Loo in de gelederen een oefenwedstrijd tegen FC Zwolle. In die wedstrijd kwamen ook vier veldspelers in actie die afgelopen zondag tegen Ajax op de bank begonnen: Tom Hiariej, Shkodran Metaj, Jeroen Veldmate en Gonzalo Garcia.
Trainer Pieter Huistra was tevreden over het meespelen van deze spelers. Ook keerden alle zeven internationals fit terug van hun verplichtingen: “Nicklas Pedersen en Maikel Kieftenbeld waren trots op hun debuut en tevreden over hun wedstrijd. Thomas Enevoldsen en Tim Matavz hadden van ons een brief meegekregen voor hun bondscoach met de mededeling dat ze bij ons nog niet een wedstrijd de volle negentig minuten hadden gespeeld. Beiden zijn een helft in actie gekomen. Tim Sparv heeft een hele wedstrijd gespeeld, net als Dusan Tadic. Andreas Granqvist was de enige die helemaal niet in actie kwam.”
Op vrijdag had Huistra zijn ploeg voor het eerst weer compleet. “Het is lastig dat zoveel spelers ontbreken, maar aan de andere kant ook positief voor FC Groningen om zoveel internationals te hebben. Het geluk is dat we gewoon onze eigen lijn willen doorzetten en dan ook vooral naar onszelf kijken. We zullen tegen AZ hetzelfde stramien aanhouden als we deden tegen Ajax. Ook uit willen we brutaal spelen en op onze eigen manier de tegenstander proberen te ontregelen.”
Over de tegenstander, AZ: “Ook zijn hebben ze maken met vele internationals. Poulsen is geblesseerd geraakt in de wedstrijd met Denemarken. Het is een jonge, frisse ploeg met een duidelijke speelwijze. Er staat een goed voetballende ploeg. Wij willen dat tegenstanders rekening met ons gaan houden. Door meer vooruit te gaan voetballen, geven we achterin minder weg. Dat hebben we in de wedstrijd tegen Ajax gezien. In de eerste helft veroverden we drie of vier keer de bal op de helft van de tegenstander en na de pauze tien keer. Dat is een goed teken en iets wat we tegen AZ ook weer proberen te bewerkstelligen.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard