string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Gaal overhandigt biografie Huizinga aan Jans.

Maandag 19 november 2012 om 12:05

Zaterdagavond werd voorafgaande aan FC Groningen - AZ het boek over Theo Huizinga, 't Is mooi geweest, gepresenteerd. Oud-FC Groningen trainer Ron Jans kreeg het eerste exemplaar uit handen van bondscoach Louis van Gaal. Huizinga kon het boek zelf niet in ontvangst nemen omdat hij in het ziekenhuis ligt vanwege een alvleesklierontsteking na een galblaasaanval. Daarom had Huizinga aan Jans gevraagd om het boek voor hem aan te nemen.

In een stampvolle Hattrick’s Pub in Euroborg waren Van Gaal en Jans helemaal op dreef. Van Gaal: “Het is eigenlijk ongelooflijk dat Theo hier niet bij aanwezig is. Wij wensen hem natuurlijk allemaal beterschap. De media hadden natuurlijk niet kunnen bevroeden dat Ron en ik hier zo vriendschappelijk naast elkaar zouden staan. Want er is ooit ophef gemaakt over een woordenwisseling tussen ons beide. Maar Theo is een bemiddelaar. En een organisator pur sang. Hij is hier niet aanwezig en toch weet hij Ron Jans zover te krijgen om over te komen uit de Ardennen en Louis van Gaal uit Noordwijk. Dat hebben wij met plezier gedaan. Want Theo is een goed mens. En goede mensen moet je belonen.”
Daarna gaf Van Gaal het woord aan zijn collega Jans. “Theo regelde altijd alles. Alles was altijd perfect in orde. Maar dit heeft hij niet goed gedaan. Want hij had hier gewoon moeten zijn. Ik hoop toch echt dat er maar één boek over Theo wordt geschreven. En uitgerekend bij de presentatie van dat boek, is hij er zelf niet. Morgenochtend ga ik bij hem langs, samen met mijn vrouw Marjo. En dan zullen we hem vertellen wat hier is gezegd over hem en hoe het was. En dan gaan we dit boek aan hem overhandigen.”
Van Gaal en Jans konden het niet laten om terug te kijken naar de playoff-duels van 2006 waarin AZ werd uitgeschakeld door FC Groningen. Van Gaal en Jans hadden na afloop van die wedstrijden een geheel verschillende visie op het verloop, wat een gedenkwaardige persconferentie opleverde. Jans: “Vandaag ben ik Theo Huizinga en zeg ik dat de drie punten vanavond hier in Euroborg blijven. Want tegen wie spelen we vanavond Louis?” Van Gaal: “AZ. Kun je de wedstrijden tussen ons nog herinneren?” Jans: “Dat kan ik.” Om te besluiten met een knipoog: “En ik weet dat het zo onverdiend was.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard