string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Van Dijken kan prima pionnen uitzetten’.

Maandag 21 december 2009 om 14:50

Trainer Ron Jans zal een negatief advies afgeven mocht de club hem vragen of Piet van Dijken geschikt zou zijn als nieuwe assistent-trainer. De RTV Noord-coryfee maakte vandaag, maandag, voor één dag onderdeel uit van de technische staf van FC Groningen.

Van Dijken had,middels een anonieme sponsor, met 1.141 euro het hoogste bod uitgebracht op de unieke mogelijkheid om voor één dag de rechterhand te zijn van Ron Jans. De opbrengt is bestemd voor het Glazen Huis, de Radio 3FM actie Serious Request.
Opstelling en tactiek
Van Dijken arriveerde kort voor 9.00 uur, het afgesproken tijdstip, bij Euroborg. Daar werd de Groningse bekendheid in trainingskleding van de FC gehesen. Daarna vervoegde hij zich bij de technische staf om de opstelling en tactiek door te nemen voor het bekerduel met NEC, aanstaande woensdag in Euroborg. Jans bedacht drie taken voor Van Dijken. De assistent voor één dag moest de warming up leiden, pionnen uitzetten en scheidsrechter zijn tijdens het afsluitende partijspel.
“Piet was wel gedreven en ik vind altijd dat mensen een tweede kans verdienen. Maar hij niet… De warming up leek nergens op en als scheidsrechter was hij totaal niet geschikt. Het pionnen uitzetten ging prima,” was de samenvatting van Jans. Van Dijken gaf toe dat het hem zwaar was gevallen trainer te zijn. “En zeker om assistent-trainer te zijn. Je moet scherp zijn, maar je bent ook ondergeschikt aan de hoofdtrainer. Het was een bijzondere dag, maar het viel me niet mee.”
De opbrengst
Omdat uitgerekend Van Dijken de veiling had gewonnen, kreeg het initiatief om een dag assistent-trainer te zijn bij FC Groningen extra publicitaire aandacht. Zowel Jans als Van Dijken benadrukten echter het goede doel en dat het toch vooral om de opbrengst ging, de 1.141 euro voor
Serious Request. Toen eerder dit jaar duidelijk werd dat het Glazen Huis op de Grote Markt van Groningen zou komen te staan, heeft FC Groningen direct contact gehad met 3FM over de mogelijke bijdragen van de club.
FC Groningen realiseert zich welke maatschappelijke positie de club inneemt en wilde zich direct conformeren aan het unieke concept. Zo stelt een selectie van achttien spelers een uniek gesigneerd wedstrijdshirt ter beschikking. Diegene die het meeste biedt op één van de achttien shirts, van doelman Luciano da Silva tot spits Tim Matavz, ontvangt het exclusieve shirt. Bieden kan op www.ebay.nl.
Radio 3FM
Radiozender 3FM zet zich – in samenwerking met het Rode Kruis – ieder jaar in voor een stille ramp. In 2009 staat de strijd tegen malaria centraal. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december op in een glazen studio. Dit jaar verblijven Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt in het Glazen Huis.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard