string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Dijk: ‘Weer een weekje oplappen’.

Zondag 18 november 2012 om 00:40

Met een pijn vertrokken gezicht liep Virgil van Dijk na het treffen met AZ van het veld. De verdediger viel twee weken geleden tegen NEC uit met een enkelblessure, speelde vorige week desondanks negentig minuten in Breda en voetbalde zaterdagavond ook een volledige wedstrijd.

De talentvolle verdediger trainde afgelopen week voor een groot gedeelte apart van de groep, maar was fit genoeg om de wedstrijd tegen de Alkmaarders te spelen. Het duel resulteerde wel in een pijnlijke enkel en een opspelende hamstring. “Het wordt weer een weekje oplappen,” vertelde Van Dijk. “Mijn hamstring is gevoelig en ik heb nog steeds last van de enkel. Ik ben benieuwd hoe het er morgen voor staat.”
Volhouden
“Als ik kan spelen, speel ik,” vervolgde de verdediger. “We hebben nog zes wedstrijden tot de winterstop te gaan dus ik moet nog even volhouden. Tijdens de winterstop is genoeg tijd om uit te rusten.” Gedurende de wedstrijd merkte Van Dijk echter weinig van het letsel. “Uiteraard is het gemakkelijker als je de hele week voluit traint, maar de negentig minuten kon ik gemakkelijk volhouden.”
Van Dijk kon leven met een punt. “Na de wedstrijd mag je tevreden zijn. Zeker in een fase in de eerste helft kreeg AZ kans op kans. Wanneer je dan op een 1-0 voorsprong komt, probeer je natuurlijk de wedstrijd over de streep te trekken. We hebben dit seizoen in uitwedstrijden bewezen dat we dat kunnen, helaas lukte het vanavond niet.”
Altidore
Van Dijk speelde tegen een veel scorende spits. Jozy Altidore heeft immers als negen competitietreffers gemaakt. De statistiek motiveerde de jonge verdediger niet extra. “Ik ben altijd gemotiveerd, dus dat heb ik niet nodig. Ik denk dat ik een stabiele wedstrijd heb gespeeld en Altidore heeft niet kunnen scoren. Dat is ook onze verdienste.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard