string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Dijk: ‘Er helemaal kapot van’.

Maandag 19 maart 2012 om 15:07

Tim Sparv en Virgil van Dijk analyseerden na afloop van FC Utrecht – FC Groningen de 3-1 nederlaag. De Fin zegt onder meer: “We proberen het plezier terug te vinden.”

Tim Sparv: “We hebben de doelpunten van FC Utrecht te makkelijk weggegeven. We krijgen zelf een grote kans op 2-1. Als Dusan scoort, dan winnen we. Het was vanmiddag een klein verschil tussen winst en verlies. Na de 1-0 van Dusan hadden we misschien toch te weinig vertrouwen. Dat heeft te maken met de moeilijke periode waar we nu in zitten. Na de 1-0 is het meer FC Utrecht dan wij, dat mag niet.”
“Ons spel is inderdaad angstig. We hebben dit moment niet het vertrouwen om mooi voetbal te spelen. We zoeken de makkelijke alternatieven zoals veel lange ballen. De angst halen we eruit als we gaan winnen. We creëren wel meer kansen dan de vorige wedstrijden, dat is positief.”
“We doen er op de trainingen alles aan om het vertrouwen terug te krijgen. We proberen het plezier terug te vinden, hebben een heel hechte groep spelers. Iedereen wil ook dat we winnen. Niemand wil dat het een seizoen wordt dat we weggooien.”
Virgil van Dijk: “We begonnen goed, scoren een goede goal. Zij zetten daarna meer druk. Dan wordt het moeilijk voor ons om te voetballen. Dat hebben we niet goed gedaan. In de slotfase wilden we alles of niets spelen. Ik ging daarom mee naar voren. En dan scoren zij uit de counter.”
“Het zijn persoonlijke duels die je moet winnen. Je moet je eigen man uitschakelen op dat moment. Dat gebeurt niet, dan wordt het uiteindelijk 3-1. Ik ben er helemaal kapot van. Ik heb volgens mij nog nooit zo vaak achter elkaar verloren. Het gaat wel een paar dagen duren voordat ik hier van hersteld ben.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard