string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Dijk blijft uit voorzorg binnen tijdens trainingen in Oliva.

Maandag 07 januari 2013 om 14:20

Op de eerste volledige trainingsdag van FC Groningen in het trainingskamp in Spanje is Virgil van Dijk achtergebleven in Hotel Oliva Nova Golf. De centrale verdediger kampt met de naweeën van een stevige verkoudheid. De medische staf achtte het verstandiger Van Dijk op maandag buiten de groep van 24 spelers te houden.

De overige 23 spelers begaven zich naar één van de vier uitstekende voetbalvelden, grenzend aan het resort aan de Spaanse oostkust tussen Valencia en Alicante. Na het nodige conditiewerk werd de maandagochtendtraining afgesloten met drie partijspellen van elf tegen elf.
Strandloop
Maandagmiddag is de groep van trainer Robert Maaskant op het strand, pal voor het onderkomen, te vinden. De middagtraining begint met een strandloop, gevolgd door een toernooitje voetvolley. Van Dijk zal ook dan binnen te vinden zijn, om precies te zijn in de fitnessruimte van het hotel om daar licht te trainen. De verwachting is dat de Bredanaar vanaf dinsdag weer volledig bij de selectie kan aansluiten.
Zeefuik
Die groep wordt vanaf dinsdagavond aangevuld tot 25 spelers. Género Zeefuik, die bij vertrek nog ziek moest achterblijven in Groningen, arriveert dan namelijk in het gezelschap van algemeen directeur Hans Nijland in Oliva. De spits is hersteld van zijn griepaanval en normaal gesproken kan hij vanaf woensdag direct weer meedoen met de groepstrainingen.
Eerste indrukken
De eerste indrukken in Oliva zijn prima. De weersomstandigheden om optimaal te trainen zijn ideaal. Met een blauwe hemel en een zalvend zonnetje tikt de thermometer overdag tegen de 20 graden Celsius aan. De sportvelden waarop wordt getraind zijn van een zeer goed niveau en ook in het hotel ontbreekt het aan niets, zo laat teammanager Bas Roorda vanuit Spanje weten.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard