string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Was nog wel even schrikken’.

Zondag 12 april 2015 om 18:15

FC Groningen won zondagmiddag een doelpuntrijk duel van SC Cambuur. Invaller Nick van der Velden maakte in de slotfase de 3-2 waardoor de drie punten in Euroborg bleven. Van der Velden kwam in de tweede helft in het veld voor een moegestreden Michael de Leeuw die na weken afwezigheid zijn rentree maakte voor de Trots van het Noorden.

De boogbal waarmee Van der Velden scoorde, betekende zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. De aanvaller reageerde alert op een te korte terugspeelbal van een tegenstander en zag daarna een keeper op zich afstormen.
Schrikken
“Ik voelde dat hij de bal zou terugspelen en de enige manier om de keeper te passeren, was door de bal er overheen te spelen,” aldus Van der Velden die de bal hoog over keeper Leonard Nienhuis tikte. De aanvaller zag dat de bal net voor de doellijn daalde en de goal in stuiterde. “Dat was nog wel even schrikken, maar gelukkig daalde de bal op het juiste moment, want toen hij in de lucht was kon ik er weinig meer aan doen.”
Van der Velden vierde de treffer uitbundig met het publiek in Euroborg en zijn teamgenoten. “Ik scoorde voor het laatst in de beker tegen FC Volendam en het geeft toch altijd een lekker gevoel om te scoren. Ik zat al een tijdje tegen een doelpunt aan te hikken en dan ben je blij dat hij valt. Dat het de winnende is in een derby, geeft nog een extra tintje.”
Rentree
Van der Velden kwam direct na de gelijkmakende 2-2 van FC Groningen in het veld voor spits Michael de Leeuw. De clubtopscorer maakte na weken van blessureleed zijn rentree in de ploeg en startte direct in de basis. Hoewel De Leeuw niet wist te scoren, keek hij positief terug op de wedstrijd tegen Cambuur. “Het viel me mee, al was ik in de tweede helft wel helemaal kapot. In de rust dacht ik dat ik nog wel een kwartiertje kon, maar na een paar minuten was ik echt op.”
De Leeuw kreeg in de eerste helft een mogelijkheid toen hij na een schot van Simon Tibbling net te laat kwam inglijden. “Je merkt dat je net die scherpte en het ritme mist wat je normaal wel hebt. Het is die laatste paar procent waardoor het nu net niet was. Dat is ritme en heeft niets met mijn blessure te maken. Als ik speel, moet ik vrij zijn in mijn hoofd, anders moet je niet spelen. Zo eerlijk moet je tegen jezelf zijn. Na vijftig minuten was het pijpje leeg en heb ik dat ook direct aangegeven. Het is mooi voor Nick van der Velden dat hij de winnende maakt en ik denk dat het ook wel verdiend was.” 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard