string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Ik kom van ver en moet niet forceren’.

Vrijdag 07 maart 2014 om 12:10

Feyenoord is zondag de volgende tegenstander van FC Groningen in Euroborg. Nick van der Velden maakte na de winterstop zijn rentree in het eerste elftal na lang blessureleed. De aanvaller annex middenvelder kwam na de winterstop tweemaal als invaller in het veld en hoopt op een basisplaats tegen de Rotterdammers.

“Het is vier maanden geleden dus het zou voor mij heerlijk zijn om weer in de basis te beginnen,” zegt Van der Velden. “Ik zal geen hele wedstrijd kunnen spelen, dat weet ik ook wel, maar kan in de minuten dat ik op het veld sta alles geven.”
Ritme
Van der Velden was in de tijd voor zijn blessure erg belangrijk voor FC Groningen. Tijdens zijn invalbeurten tegen FC Utrecht en SC Cambuur kon hij zijn stempel nog niet op het elftal drukken, maar op de trainingen gaat het steeds beter. “Ik moet zorgen dat ik weer op het niveau terug kom van de eerste tien wedstrijden. Het was tijdens de invalbeurten allemaal nog een beetje onwennig, maar dat heeft ook met ritme te maken. Het balgevoel komt terug en daarom is het voor mij goed om weer eens te starten.”
Van der Velden typeert zichzelf als voetbaldier. Hij wil altijd spelen en zal ook altijd honderd procent inzet tonen. Toch is het voor de Amsterdammer zaak om goed naar zijn lichaam te luisteren. “Hoelang ik zelf kan spelen, is moeilijk aan te geven. Ik kom van ver en ik moet niet gaan forceren. Ik mag niet over het randje gaan anders kan het er zo weer inschieten, dat moet ik goed in de gaten houden.”
Vol druk
Feyenoord mist komende zondag topscorer Graziano Pellè door een schorsing. De spits was dit seizoen al goed voor twintig competitiedoelpunten. Van der Velden voetbalde in zijn tijd bij AZ nog samen met de aanvaller. “Het gemis van Pellè is natuurlijk een aderlating voor Feyenoord, maar ze spelen niet alleen met één man. Ze hebben meer goede spelers waaronder twee snelle buitenspelers. Wij moeten zorgen dat we volle bak erop gaan en vol druk zetten. We moeten het initiatief pakken en willen voetballen. Als iedereen zijn taak doet, zie ik geen reden om te verliezen. Op de training zag het er allemaal goed uit.”
Extra kunnen trainen
Spits Género Zeefuik maakte afgelopen wedstrijd tegen SC Cambuur zijn rentree in de basisopstelling. Eerder had Michael de Leeuw enkele weken achtereen in de punt van de aanval gestaan. Een ander type spits betekent dat de rest van het team zich lichtelijk moet aanpassen. “Michael moet veel meer in de diepte worden aangespeeld en ik wil de bal graag in mijn voeten,” vertelt Zeefuik in het programmaboekje van komende zondag. “Dat is natuurlijk wel even wennen voor de ploeg, maar ik denk dat iedereen onze kwaliteiten prima kent. Als ik tegen Feyenoord weer zou spelen, hebben we in ieder geval weer een hele week extra kunnen trainen.”
Zeefuik heeft zin in de confrontatie met Feyenoord. “Ik verwacht een hele mooie wedstrijd. Vorig jaar speelden we in Euroborg met 2-2 gelijk. Toen kreeg Terence Kongolo een rode kaart na een overtreding op mij. Het zal weer een wedstrijd worden met veel strijd en we moeten alles geven. Het veld is natuurlijk niet al te best. Laten we in ieder geval hopen dat het droog blijft, want met regen wordt het echt een zwaar veld. Overigens is het veld aan het begin van de wedstrijd wel vlakker omdat het dan gerold is. We moeten het ermee doen en beide ploegen moeten erop spelen.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard