string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Hier hebben we het hele seizoen voor gespeeld’.

Dinsdag 06 mei 2014 om 12:02

FC Groningen start woensdagavond de play-offclash met Vitesse in Euroborg. Nick van der Velden, afgelopen zaterdag nog betrokken bij alle drie de doelpunten, hoopt dat de Trots van het Noorden de goede lijn van de laatste wedstrijden kan doorzetten. Johan Kappelhof stelt dat het publiek in Euroborg niet bang hoeft te zijn voor een saaie 0-0-wedstrijd.

FC Groningen begon de recordreeks van zes achtereen gewonnen wedstrijden met de thuiswedstrijd tegen Vitesse enkele weken geleden. “Tactisch hebben we in die wedstrijd een systeem gevonden wat goed bij ons past,” zegt Van der Velden. “We hebben een goed gevoel na zes gewonnen wedstrijden, maar we moeten nu niet verslappen. Hier hebben we het hele seizoen voor gespeeld, om de play-offs te bereiken, dus moeten we het nu niet zomaar weggeven.”
Hoewel FC Groningen dit seizoen vier punten pakte van Vitesse, denkt Van der Velden niet dat zijn ploeg als absolute favoriet moet worden betiteld. “Vitesse is uiteindelijk boven ons ge-eindigd en we weten dat ze genoeg kwaliteiten hebben. Aan de andere kant laat het zien dat we zeker niet kansloos zijn. We moeten scherp zijn en niet in het mes lopen. We zullen er volle bak op gaan en vooral ons eigen ding blijven doen.”
Willem
Aan het eind van de training werd de middenvelder opgewacht door een jonge fan, Willem. Na de uitoverwinning bij PSV had Van der Velden in zijn enthousiasme een bal het bezoekersvak ingeschoten die werd gevangen door Willem. Helaas voor de jongeling moest hij de bal weer inleveren. Reden genoeg voor Van der Velden, teammanager Bas Roorda en FC Groningen om Willem uit te nodigen bij een training en alsnog een bal te overhandigen.
“Het was een gezamenlijk initiatief omdat hij eerder de gevangen bal niet mocht houden. Daarom hebben we hem uitgenodigd bij een training te komen kijken en kreeg hij alsnog een bal van me. Hij was er hartstikke blij mee,” aldus Van der Velden, die van Willem als dank nog een brief mee kreeg.
Kappelhof
Verdediger Johan Kappelhof merkt dat de sfeer in de groep uitstekend is na zes overwinningen op rij. “Het is leuk als er overal positief over je wordt gesproken. Dan merk je aan alles dat het goed gaat,” zegt Kappelhof in het programmaboekje van woensdagavond. “Toen we vier wedstrijden hadden gewonnen, heeft de trainer aangegeven dat juist de laatste twee wedstrijden heel belangrijk waren om het goede gevoel vast te houden. Ik denk dat we daar in geslaagd zijn.”
Over de wedstrijd is Kappelhof duidelijk: “We spelen eerst thuis en dan is het belangrijk om de nul te houden. Maar het publiek hoeft niet bang te zijn dat het een saaie 0-0 wordt. Want we moeten vooral ook vrijuit blijven spelen. We hebben Vitesse eerder verslagen, maar weten ook dat het een ploeg is met veel kwaliteit. We zitten lekker in de flow met zes keer winst. We moeten een gunstig resultaat neerzetten om mee te nemen naar zaterdag.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard