string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Heb mijn uiterste best gedaan’.

Zondag 10 mei 2015 om 18:06

Nick van der Velden deed tegen PEC Zwolle de laatste twintig minuten van de wedstrijd mee als invaller. Het is voor de Amsterdammer zijn laatste optreden in Euroborg in het groen-wit, want Van der Velden vertrekt na twee seizoenen bij FC Groningen. De aanvaller keek terug op een speciale wedstrijd en de afgelopen twee jaar.

“Het is na vanmiddag afgelopen voor mij in Euroborg en dat maakt het wel speciaal,” aldus Van der Velden. “Ik ben blij dat me nog speelminuten waren gegund en heb mijn uiterste best gedaan. Ik wilde graag nog een keer scoren, maar het mocht niet zo zijn. In de slotfase nam ik nog een vrije trap, maar had het lichaam te ver achterover.”
Toekomst
Van der Velden kende een succesvolle periode in Groningen waarin hij twee keer met de ploeg Europees voetbal bereikte. “Ik ben vorig jaar belangrijk geweest voor het team en dit jaar had ik het gewoon niet helemaal. Maar ik ben nog niet klaar met voetballen en denk dat ik nog zeker drie jaar mee kan. Ik sta overal voor open, maar heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd te willen wachten tot na het seizoen zodat ik me nu volledig kan richten op FC Groningen.”
“Ik ben fit en heb laten zien nog een aardig balletje te kunnen trappen. Zelfs nog te kunnen hooghouden,” zegt Van der Velden met een lach doelend op het incident eerder dit seizoen wat hem destijds op een fluitconcert kwam te staan in Euroborg.
Mooie jaren
“Het publiek had gewoon gelijk op dat moment, al was het echt niet expres bedoeld om de supporters te sarren. Ik kwam binnen als persona non grata (door een akkefietje met de fans als speler van NEC-red.), maar heb dat goed gemaakt en eindigde het eerste seizoen als een van de lievelingen. Door het hooghouden, had ik weer wat goed te maken.”
“Gelukkig hebben we de KNVB-beker dit jaar gewonnen. Ik heb hier twee jaren gespeeld en twee keer Europees voetbal gehaald. We hebben dit seizoen geschiedenis geschreven met de club en dat doet me deugd. Ik hoop voor de fans op nog vele mooie jaren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard