string(9) "claudebot"

Van der Laan: ‘Voel mijn spieren nu al’.

Zondag 07 december 2014 om 17:55

FC Groningen kende twee basisdebutanten in de startopstelling voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. Jafar Arias verving de geschorste Danny Hoesen in de aanval en achterin mocht Martijn van der Laan dit seizoen voor het eerst bij FC Groningen starten nadat Yoëll van Nieff voor de wedstrijd ziek was afgehaakt.

Van der Laan hoorde pas tijdens de warming-up dat hij tegen sc Heerenveen in de basis zou starten nadat Yoëll van Nieff had aangegeven te veel last te hebben van zijn maag. “Ik had al gehoord dat Yoëll vannacht ziek was geweest en deed daarom de warming-up mee met de basisspelers. Al vrij snel kwam hij naar me toe en vertelde dat het niet ging. Ik wist dus pas vlak voor de wedstrijd dat ik zou beginnen.”
Minder kort
De verdediger speelde uiteindelijk de negentig minuten vol, de eerste helft als linksback en de tweede helft centraal in de verdediging. “Het was lang geleden dat ik een volledige wedstrijd had gespeeld. Ik had het ook redelijk zwaar, want je maakt behoorlijk wat meters als linksback. Na ongeveer 25 minuten voelde ik me al aardig vermoeid en daarna zat ik er ook wat minder kort op.”
De verdediger uit Hoogezand wisselde aan het begin van de tweede helft van positie met Johan Kappelhof en kwam zodoende centraal te spelen. “Ik had in de rust al aangegeven dat ik niet wist hoe lang ik het nog zou volhouden, maar als centrale verdediger maak je toch minder meters en ging het beter. Ik denk dat ik de tweede helft ook niet echt in de problemen ben geweest. Een wedstrijd op dit niveau was lang geleden, ik voel mijn spieren nu al.”
Stroomversnelling
Jafar Arias verving voorin de geschorste Danny Hoesen en werd in de 73ste minuut naar de kant gehaald. De spits hoorde zaterdag tijdens de afsluitende training dat hij zou starten. “Het was even wennen want het gaat toch allemaal sneller dan bij de Beloften, maar ik denk dat ik redelijk heb gespeeld. Ik moest een aanspeelpunt zijn zodat het team daaromheen kon gaan voetballen. Dat is bij fases aardig gelukt.”
Arias maakte pas twee weken geleden als invaller tijdens de vorige thuiswedstrijd, tegen PSV, zijn debuut in het betaalde voetbal.  “Ik had het allemaal nog niet verwacht en het zit inderdaad in een stroomversnelling. Ik was vanmorgen vroeg wakker, maar heb geprobeerd deze wedstrijd net als elke andere te beschouwen. Ik speel nu 2,5 jaar profvoetbal en ben elke dag dankbaar dat ik hier mag spelen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar