Van der Eijk voor het eerst naar Groningen

18 september 2019

FC Groningen gaat zaterdagavond 21 september in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle vol voor de eerste winst in eigen huis. Het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion wordt geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk. Het is voor de 28-jarige arbiter de eerste keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen fluit.

Van der Eijk floot in het seizoen 2015/2016 twee wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi. Het seizoen daarop debuteerde de arbiter in de Eerste Divisie waarin hij 19 competitiewedstrijden de fluit hanteerde. Het aantal Eredivisiewedstrijden van de scheidsrechter staat sinds afgelopen seizoen op twee, waarin in beide duels volop spektakel te beleven was.
 
Spectaculair
Van der Eijk (28) kreeg eind vorig seizoen voor het eerst een aanstelling in de Eredivisie toen op 2 april de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Willem II onder zijn leiding stond. Het treffen eindigde in een 4-3 overwinning voor de bezoekers. Ruim een maand later stond de arbiter, woonachtig in Amstelveen, voor de tweede keer aan de aftrap tijdens een Eredivisiewedstrijd. Op 12 mei in Zwolle voor het duel tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo. Ook in deze wedstrijd vielen veel goals want de Limburgers wonnen met 4-2. Beide keren spectaculaire wedstrijden, de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle is het eerste Eredivisieduel voor Van der Eijk van dit seizoen.
 
Van der Eijk was kortgeleden nog scheidsrechter tijdens de oefeninterland van Oranje onder 18 tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. De Nederlanders wonnen in het Friese Harkema met 2-1 van de Denen.
 
Kwart voor acht
Arbiter Van der Eijk wordt zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion geassisteerd door de heren Ruud Bexkens en Patrick Inia. Clay Ruperti is vierde official, Jeroen Manschot zit als VAR in Zeist, Terry Hoekstra als assistent-VAR. Aftrap van het duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle is zaterdag 21 september 19.45 uur.

Laatste nieuws