Van de Looi: ‘Zorgen dat we een succesje beleven’

23 september 2014 / vandaag

Erwin van de Looi keek dinsdagmiddag tijdens een gepland persmoment vooruit op de bekerwedstrijd tegen BVV Barendrecht. De oefenmeester kan in het duel met de Topklasser weer beschikken over de van een schorsing terugkerende Rasmus Lindgren. De Zweed vervangt Arjen Hagenauw in de wedstrijdselectie, die verder identiek is aan de achttien namen van afgelopen zondag in en tegen Utrecht.

De terugkeer van Lindgren geeft Van de Looi een extra mogelijkheid voor het middenveld. “We spelen graag met de punt naar voren op het middenveld en hebben in het verleden laten zien dat we op deze manier uitstekend kunnen voetballen, met aanvallende intenties,” zegt Van de Looi. “We waren tegen FC Utrecht op de laatste dertig meter te slordig en hebben veelal de verkeerde keuzes gemaakt, daar zat de crux. Dan maakt het niet uit of je met één of twee controleurs op het middenveld speelt. Het was in Utrecht niet aanvallender dan tijdens andere wedstrijden omdat we nu in een andere samenstelling speelden. Bij de keuzes die je maakt, kijk je ook naar de balans in je elftal.” Thema
De trainer van FC Groningen begrijpt dat het spelen met één of twee controlerende middenvelders een discussie is, die soms onder een deel van het publiek leeft. “Het thema is in mijn ogen echter niet het systeem, maar de invulling en de uiteindelijke uitvoering. We moeten er voor zorgen dat we ons in het laatste gedeelte van het veld, dus in het aanvallende deel, verbeteren en daar werken we hard aan. We hebben in het recente verleden aangetoond in een bepaald concept heel aantrekkelijk en aanvallend voetbal te kunnen spelen. Je merkt dat het team naar dat gevoel weer op zoek is en behoefte heeft aan vastigheid. Dat het af en toe wat voorzichtig is, is ook logisch. Dat heeft met vertrouwen en durf te maken. We moeten het gevaar als team stichten en zorgen dat we een succesje beleven. Daar gaan we in Barendrecht met z’n allen voor knokken.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws