string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zondag weer een volle bak en moeten we er ook weer staan’.

Vrijdag 10 april 2015 om 15:24

Trainer Erwin van de Looi heeft zijn ploeg donderdag, daags na het bereiken van de bekerfinale, even ‘met rust gelaten’, zoals de FC-trainer het omschreef. Sinds vrijdagochtend zijn spelers en staf echter weer volop bezig met de voorbereiding op het komende competitieduel, zondagmiddag thuis tegen Cambuur. “Een wedstrijd tegen een directe concurrent, met als inzet de achtste plaats.”

Normaal gesproken gaat de focus in een week met een midweekse wedstrijd de volgende dag meteen op de volgende competitiewedstrijd, vertelde Van de Looi. Deze keer koos de trainer voor een iets andere opzet. De training van donderdag, die was verplaatst van de ochtend naar de middag, stond uitsluitend in het teken van herstellen en uitlopen. “Ik heb ze de dag na zo’n beladen duel even met rust gelaten. Vanaf vandaag (vrijdag – red.) is de blik volledig gericht op Cambuur. Iedereen weet nu duidelijk wat hem te doen staat in de wedstrijd en zaterdag zetten we de puntjes op de i.”
‘Boost’
Van de Looi vertelde dat het met het vertrouwen binnen de spelersgroep, die steeds completer wordt, wel goed zit. “We hebben een mooie week achter de rug, die zeker een ‘boost’ heeft gegeven. We hebben zes wedstrijden voor het einde van het seizoen nog steeds twee ijzers in het vuur: de bekerfinale en het uitzicht op de achtste plek. Want die plaats hebben we achter de hand voor het geval we onverhoopt de finale mochten verliezen van PEC Zwolle.”
“Deze zondag treffen we met Cambuur een directe concurrent en volgende week opnieuw, in de uitwedstrijd tegen Willem II. Het gevoel is goed, we hebben zelfvertrouwen. Het bekerduel heeft wel kracht gekost en de druk is even weg. Het is nu zaak weer nieuwe spanning op te bouwen richting zondag.”
Ander kaliber
Na het winnen van de kwartfinale in de KNVB-beker tegen Vitesse zette de FC drie dagen later een prima prestatie neer in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Deze keer heeft de ploeg nog een extra dag rust, maar is de tegenstander volgens van de Looi ook van een ander kaliber. “Cambuur zal zeker geen makkie worden. Ze staan niet voor niets in deze fase van het seizoen op plek acht van de ranglijst. Het is een ploeg die wil voetballen en een duidelijk idee heeft over de manier van voetballen. Het stadion is uitverkocht, dus zondag hebben we weer een volle bak om voor te spelen. Dan moeten we er weer staan.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard