string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zondag waarmaken in uitduel’.

Vrijdag 28 november 2014 om 15:23

Trainer Erwin van de Looi blikte vrijdagmiddag vooruit op het duel van aanstaande zondagmiddag in de Enschedese Grolsch Veste. Hij kent de statistieken van de laatste tien jaar. “De dag dat we die reeks stoppen, komt dus steeds dichterbij,” aldus Van de Looi.

Het gelijkspel tegen PSV leverde een flinke ‘boost’ op voor de selectie. “Het wat een ‘etappe’ van de buitencategorie en we hebben ons staande gehouden. Dat geeft een goed gevoel. De volgende wedstrijd, zondag tegen Twente, is hiermee vergelijkbaar. Het is een zware, goede wedstrijd tegen een goede tegenstander. Maar zoals we tegen PSV gezien hebben is in dat soort wedstrijden meer ruimte voor onszelf om te voetballen.”
Tegenstander
Over de opponent in de veertiende speelronde is Van de Looi duidelijk. “Twente is dit seizoen vrij kritisch benaderd door de eigen omgeving, maar hoort simpelweg bij de top-4 van Nederland. Ze hebben een goede, redelijk jonge selectie waarvan ik niet zomaar een zwakke plek kan opnoemen. Ze hebben een duidelijk idee en spelen tactisch anders dan de voorgaande jaren. Luc Castaignos is hun meest opvallende spelen. Hij is heel belangrijk, altijd aanspeelbaar, zoekt de diepte en maakt doelpunten. Die moeten we in de gaten houden,” meldde Van de Looi met een glimlach.
Beschikbaarheid
FC Groningen won voor het laatste in Enschede in 2004 en pakte in de afgelopen seizoen slechts spaarzaam een punt. “Het is traditioneel een lastige uitwedstrijd, maar de tijd dat we weer eens winnen die komt steeds dichterbij. We weten hoe ze spelen en wat we kunnen verwachten en moeten het nu waarmaken in een uitwedstrijd. Of Nick van der Velden, Martijn van der Laan en/of Lorenzo Burnet bij ‘de achttien’ zitten, besluiten we zaterdag na de training.”
In ieder geval niet van de partij zijn Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa en daarnaast Ronald Baas (schouder), Dino Islamovic (knie) en Arjen Hagenauw (hamstring). Mimoun Mahi zal in ieder geval niet in de basis starten. “Zijn situatie lijkt op die van Richairo Zivkovic in het vorige seizoen. Langzaam maar zeker komt hij er steeds dichterbij en het is ook erg lekker om op de bank te kijken en weet dat er met zijn invalbeurt iets extra’s gaat gebeuren in de wedstrijd. Hij heeft veel bewijsdrang en moet de momenten dat hij zich wil bewijzen nog iets meer verdelen over de speeltijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard