string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zondag een bomvolle Euroborg’.

Vrijdag 16 mei 2014 om 02:08

Beide trainers waren na afloop van AZ-FC Groningen eensgezind over het spelbeeld. Trainer Erwin van de Looi constateerde dat veel jongens in zijn ploeg voor het eerst een finale speelden. Dick Advocaat (AZ) vond dat zijn ploeg had moeten scoren.

Van de Looi: “We hadden het lastig. Zeker in het begin maakten we een nerveuze indruk. We hadden veel balverlies, ballen sprongen zo van de voet. Aanvallend waren gewoon niet goed genoeg en daarom kwamen we er bij AZ niet doorheen.”
“De spanning stond er flink op. Voor veel jonge jongens bij ons is het de eerste keer dat ze een finale spelen en zoiets meemaken. De 0-0 is geen ideale uitgangspositie. Het is een linke uitslag en alles is nog te spelen. Zondag wordt een echte finale in een bomvolle Euroborg.”
Advocaat: “Als trainer vond ik het een hele interessante wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen speelden heel volwassen. Wij hadden echter wat meer mogelijkheden om een doelpunt te maken. Maar de kansen die we kregen, moeten er op dit niveau wel in.”
“Als dat niet lukt moet je oppassen dat je niet te vol op de aanval gaat, want dan geef je ruimte weg. Dat hebben we in ieder geval goed gedaan. Het wordt een interessant duel zondagmiddag. De kansen voor beide ploegen zijn nog steeds fifty-fifty.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard