string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Weg waarop we willen doorgaan’.

Zondag 13 december 2015 om 18:12

Trainer Erwin van de Looi had zijn ploeg bezig gezien op de manier zoals hij die graag na de winterstop blijft zien, vol energie en tot de laatste minuut om te winnen. Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord zag zijn ploeg pas beginnen na de 1-1.

Van de Looi: “We hadden verwacht dat Feyenoord energie en ontketend zou spelen gezien het puntenverlies van PSV en Ajax. Daar wilden wij minimaal hetzelfde tegenover zetten. We wilden goed in de duels komen. We hadden een pittige pot tegen Braga van donderdag in de benen en wilden in de eerste helft het verschil maken. Na de 1-0 van De Leeuw hoopten we op de volgende treffer, maar die bleef uit.”
“In het verloop van de tweede helft vloeiden de krachten wat weg. We gaven heel klungelig door een aantal individuele fouten de 1-1 weg en na de rode kaart gaven we nog steeds heel veel energie, maar ging het niet altijd met genoeg overleg. Soms waren er teveel spelers voor de bal en bleven alleen twee centrale verdedigers en een controleur over. Zo kon Feyenoord in de slotfase zomaar de winnende maken. Maar Sergio Padt hield ons daar op de been.”
“We hadden kunnen verliezen, maar dat was wel de wedstrijd op zijn kop geweest. We hebben diverse mogelijkheden gehad en natuurlijk het bewuste penalty-moment, waarbij niet gefloten werd. We hebben 93 minuten met veel energie gespeeld en om te winnen. Dat is de weg waarop we willen doorgaan. Na onze laatste thuiswedstijd van 2015 wens ik iedereen fijne feestdagen. Het was een zeer bijzonder jaar en 2016 wordt voor ons weer een meer dan uitdagend jaar. Wij gaan eerst nog een week vol door voor de uitwedstrijd tegen Heracles.”
Van Bronckhorst: “Ik heb vanmiddag pas vanaf de vijftigste minuut het Feyenoord gezien dat ik graag wil. Met lef, drang naar voren, strijd en duelkracht. In de eerste helft zaten we totaal niet in de wedstrijd en speelde FC Groningen goed. Ze maakten het ons moeilijk en wonnen veel duels.”
“In de tweede helft werd het snel 1-1 en kregen we nog een kans op de rand van de zestien voor de 1-2. Uiteindelijk moesten we schakelen toen we met tien man speelden. We kregen nog een hele grote kans met Tonny Vilhena en die moet hij eigenlijk maken. Vooraf gingen we voor drie punten en achteraf mogen we blij zijn met één. We zijn in ieder geval niet verder achterop geraakt bij de concurrenten.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard