string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Wedstrijd in momenten beslist’.

Zondag 16 maart 2014 om 11:31

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen had na afloop van ADO Den Haag – FC Groningen een ‘strijdbare’ ploeg gezien en wat ontevreden over de arbitrage. Zijn collega Henk Fraser kon zich de irritatie bij Van de Looi wel voorstellen.

Van de Looi: “Iedereen zowel bij ADO als FC Groningen besefte vooraf wat het belang van dit duel was. Het was zeer belangrijk om minimaal een punt mee te kunnen nemen. Dan hadden we ons gewoon kunnen blijven richten op plek acht en andere ploegen onder ons gehouden. Het begin van de wedstrijd was voor ons lastig. Gaandeweg kregen we wel weer controle en ook de beste kansen.”
“Vaak worden wedstrijden in momenten beslist. En je hoopt dan altijd dat het voetbalmomenten zijn. Vandaag was dat helaas wel anders. Ik denk, ik herhaal, ik denk dat wij hier redelijk bestolen zijn. In de eerste helft was er een zuivere handsbal van Alberg en in de tweede helft een penalty en een rode kaart tegen. Dat de scheidsrechter de bal voor de pauze niet op de stip legt, kan ik nog wel begrijpen, maar het gemak waarbij de strafschop tegen ons werd gegeven… Dan begrijp ik niet echt waarmee je bezig bent.”
“Het is ongelofelijk zuur. We werken de hele week keihard en zitten in een moeilijke fase. Ik heb vandaag een strijdbare ploeg gezien en uiteindelijk verlies je dan op deze manier een wedstrijd. Dat is pijnlijk en leg ik in dit geval bij de scheidsrechter neer. Misschien krijg ik er wel problemen mee. Als je ageert tegen de vierde man of de scheidsrechter dan kan er zomaar rapport opgemaakt worden. Ik voel het vandaag wel zo en daarom zeg ik het ook zo. Daar wou ik het graag bij laten.”
Fraser: “FC Groningen is momenteel een ploeg in problemen, maar met uitstekende spelers. Van tevoren hadden we ook wel respect voor de ploeg, omdat we weten waartoe ze in staat zijn. We wilden ze meteen onder druk zetten en de eerste 25 minuten lukte dat ook. Daarna was er een fase waarin zij meer controle hadden. In de rust hebben we benadrukt om de afspraken te blijven nakomen en niet te verslappen.”
“Wij kregen toen de gelukkige penalty en ik heb inmiddels de beelden teruggezien. Ik kan me de irritatie van Erwin van de Looi wel voorstellen. In dat opzicht zat het mee. Bij die 1-0 moeten wij het natuurlijk uitspelen tegen tien man. Dat deden we redelijk. Misschien was het vermoeidheid of overmoedigheid. Maar we gingen weer acties maken in plaats van de bal rond te laten gaan. De tijd was immers aan onze kant. Zivkovic maakte met zijn kwaliteiten vervolgens schitterend af (1-1, red.).”
“Toen was er voor ons de keuze of we heel veel risico zouden nemen en een nederlaag wilden riskeren of de wissel met Kramer in de punt en Alberg ‘op tien’. Voor dat laatste hebben we gekozen. Het verbaasde me ook niet dat uiteindelijk Alberg die bal neerlegt voor de 2-1. Maar vanavond heeft de meeste fortuinlijke ploeg gewonnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard