string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We moesten ingrijpen’.

Vrijdag 02 oktober 2015 om 01:00

Trainer Erwin van de Looi verklaarde na afloop van de wedstrijd de vroege wissel en de aanpassing van de tactiek na een halfuur spelen. “De wissel was hard voor Albert Rusnak, maar het had niets met zijn spel te maken,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi vond dat zijn ploeg met de juiste instelling aan de aftrap stond. “We begonnen de eerste drie minuten met durf en lef, maar de eerste tegenaanval leverde bijna een tegengoal op en de tweede helemaal. Daarna bleef het steeds gevaarlijk. Het hele team had het in die fase van 20 à 25 minuten veel moeite met de aanvallers van Braga.”
“Dat lag niet alleen in het centrum van de verdediging, maar ook bij het middenveld en bij de backs. Na een halfuur moesten we ingrijpen, want als het in zo’n wedstrijd 2-0 wordt dan is het bijna onmogelijk het nog om te draaien. Na de wissel en met de extra verdediger stond het wel goed en hebben we amper nog iets weggegeven.”
“Toen we het verdedigend hersteld hadden, zijn we ook weer meer aan aanvallen toegekomen. We kozen bij de wissel van Rusnak ook om wel de snelheid als wapen voorin te houden. We kwamen beter in de wedstrijd en dat beeld zette zich in de tweede helft ook door. Helaas hebben we de mogelijkheden en kansen niet benut.”
Na twee van de zes wedstrijden is FC Groningen nog puntloos en bovendien doelpuntloos in Groep F. “Je moet altijd hoop houden zo lang je niet uitgeschakeld bent, maar het wordt nu wel steeds lastiger, omdat we het nu minder in eigen hand hebben dan voor deze wedstrijd. Daarom is het pijnlijk dat we geen resultaat hebben gehaald.”
Voor Groningen had er in Braga wel meer ingezeten. “Tegen Marseille hebben we echt kansloos verloren en vandaag was het zeker niet kansloos. We zaten beter in de wedstrijd. Welk van beide ploegen de betere is, ik niet zeggen. Maar vandaag hadden we meer kans op een resultaat dan tegen Marseille.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard