string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Wat meer kleur op de wangen’.

Vrijdag 07 november 2014 om 15:39

FC Groningen kan zaterdagavond in het uitduel met PEC Zwolle weer beschikken over Danny Hoesen. De spits keert terug in de wedstrijdselectie na een voetblessure. Trainer Erwin van de Looi verklapte tijdens het perspraatje ter voorbeschouwing op de competitiewedstrijd, dat Hoesen weer in de basisopstelling zal starten. Dino Islamovic begint hierdoor in Zwolle op de reservebank.

Van de Looi keek terug op een goede trainingsweek waarin de technische staf bewust niet op kunstgras heeft getraind. “Er zit een groot verschil in het soort kunstgras en de condities van het veld; is er vooraf gesproeid of niet, enzovoort. Daarom is de situatie zoals we die morgenavond (zaterdag – red.) in Zwolle zullen aantreffen lastig na te bootsen,” licht Van de Looi de afwegingen toe om – in tegenstelling tot het verleden – af te zien van een voorbereiding op kunstgras.
Kleine klachtjes
“Daarnaast krijgen spelers vaak kleine klachtjes van het trainen op kunstgras aan bijvoorbeeld aanhechtingen en gewrichten. We hebben alle plussen en minnen tegen elkaar afgewogen en mede in samenspraak met de medische staf hebben we deze keuze gemaakt. Ik denk dat het de goede keuze is, we hebben gewoon goed gewerkt deze week en daar zijn we tevreden over. We kunnen er verder nog uren over praten, maar het is een gegeven dat we op kunstgras moeten spelen, daar verandert niets aan.”
Van de Looi zag Danny Hoesen eerder in de week aansluiten bij de selectie na diens voetblessure, waardoor de spits vorige week het treffen tegen NAC Breda miste. Ook de al langer geblesseerden Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Henk Bos waren geregeld buiten op het trainingsveld te vinden. “Het geeft ons weer wat meer kleur op de wangen en dat is belangrijk,” aldus de oefenmeester. “Voor de opstelling betekent dit dat Hoesen terugkeert in de basis in plaats van Dino Islamovic.”
Terugkeren
Het trio Burnet, Van der Laan en Bos zitten nog niet bij de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt voor Nick van der Velden, die enkele weken aan de kant staat met een pijnlijke knie. “Nick zal maandag weer terugkeren op het trainingsveld. We hebben ervoor gekozen zijn knie volledig tot rust te laten komen en vanaf volgende week wordt de belasting weer opgebouwd. Hopelijk kan hij zo snel mogelijk weer aansluiten.”
“We spelen volgende week woensdag een oefenwedstrijd tegen Be Quick en de Beloften oefenen een week later tegen Jong Ajax. Ik heb goede hoop dat Burnet en Van der Laan in die wedstrijden weer minuten kunnen maken. Met Henk Bos hou ik daarin nog een slag om de arm.”
Mahi
Nieuwkomer Mimoun Mahi maakte na zijn blessureperiode indruk tijdens zijn eerdere invalbeurten, maar begint in Zwolle wederom op de reservebank. Van de Looi is tevreden over hoe de jonge aanvaller zich laat zien, maar weigert onnodige risico’s te nemen. “Mimoun is absoluut op de goede weg, dat moge duidelijk zijn. Maar we moeten ook voorzichtig met hem zijn. Het was de bedoeling om Mimoun afgelopen maandag met de Beloften te laten spelen, maar hij had na zijn invalbeurt tegen NAC toch wat lichte klachtjes. We zijn heel enthousiast over hem, maar moeten niet vergeten dat hij nog maar weinig minuten heeft gemaakt. Dan kun je twee dingen doen, risico nemen, of je kop erbij houden. Ook voor Mahi zijn de wedstrijden tegen Be Quick en Jong Ajax mooie momenten om meer minuten te maken.”
Denkovski
Door de terugkeer van Danny Hoesen in de wedstrijdselectie staat Beloften-speler Hristijan Denkovski in Zwolle niet op het wedstrijdformulier, in tegenstelling tot het duel met NAC van afgelopen zondag. De jonge middenvelder is deze week geblesseerd geraakt en mist hierdoor ook een mooie internationale trip. “Denkovski heeft rugklachten een heeft met pijn in het hart moeten afzeggen voor het nationale team van Macedonië onder-21. Hij wilde daar zo graag heen en heeft geprobeerd te trainen, maar op het veld werd duidelijk dat het echt niet wilde met zijn rug. Heel spijtig voor hem.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard