string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Voorspellingen overbodig’.

Vrijdag 03 mei 2013 om 14:43

Erwin van de Looi zit zondag als vervanger van de geschorste Robert Maaskant op de bank als eindverantwoordelijke trainer van FC Groningen. De toekomstige hoofdtrainer gaat vol voor de winst in Venlo en wil daarmee op eigen kracht de play-offs behalen. “Voor ons geldt maar één ding en dat is winnen,” stelt Van de Looi.

Van de Looi wil vooral naar zijn eigen team blijven kijken en met een goed resultaat het spelen van play-offs veilig stellen. “Tegenwoordig krijg je in ieder stadion alle tussenstanden door, maar daar moeten we vooraf en tijdens de wedstrijd niet over nadenken. We moeten zorgen dat we lekker gaan voetballen tegen VVV-Venlo.”
“We kunnen allerlei voorspellingen doen en kijken naar de concurrenten wanneer die verliezen of gelijkspelen, maar dat is volgens mij allemaal overbodig. Als we winnen zijn we zonder twijfel geplaatst voor de play-offs en hebben we de doelstelling van dit seizoen behaald. Ook heb je bij winst het gevoel dat je het zelf hebt verdiend en ben je niet afhankelijk.”
“Daarnaast heb je bij winst nog kans om de nummer 7 te worden. Dat is interessant omdat een hogere plaats op de ranglijst financieel gunstig is en eventueel in een finaleronde van de play-offs thuisvoordeel kan opleveren. Voor de achtste plek geldt dat niet. Kortom, VVV-Venlo-uit is gewoon een zeer belangrijke wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard