string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Verloren op volwassenheid, dynamiek en duelkracht’.

Maandag 22 februari 2016 om 12:01

Trainer Erwin van de Looi concludeerde na AZ-FC Groningen dat zijn ploeg terecht verloor van AZ, dat de zevende Eredivisiezege op rij boekte. Zijn collega John van den Brom zei dat hij het niet verwacht had, dat zijn ploeg zeven keer zou winnen.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We gingen naar Alkmaar om ons te meten met AZ, de ploeg in vorm op dit moment. En een tegenstander waarmee we concurreren voor de plekken tot en met de zevende, achtste plaats. Ik vond dat we vanavond goed begonnen, met durf. En we kwamen er ook drie keer gevaarlijk uit. Dan was er het penaltymoment met Danny Hoesen en in die fase moet je je kans pakken. Want uit het niets kregen we aan de overkant uit een corner de 1-0 tegen en dat veranderde de wedstrijd.”
“AZ speelde compact en zette goed druk. Zij werden sterker en wij kregen het steeds moeilijker. Vandaag hebben we verloren op volwassenheid, dynamiek en duelkracht. De corners waren daarvoor kenmerkend. Ze vielen steeds voor een been van AZ en als er drie keer uit gescoord wordt, dan is het geen toeval meer. We waren niet meedogenloos genoeg en zij waren juist heel efficiënt in onze zestien. Voor ons is dit een tegenslag en een teleurstelling. Met nog tien duels te gaan, hebben we een slag verloren maar zeker niet de oorlog.”
John van den Brom (AZ): “Ik kan me goed vinden in de analyse van Erwin van de Looi. De afgelopen week hebben we extra aandacht gegeven aan corners, want tot dusver waren we niet tevreden over de manier waarop dat werd ingevuld. Ik ga er niet vanuit dat drie keer scoren de standaard wordt, maar het is mooi terug te zien dat je de dingen uit de training terugziet in de wedstrijd.”
“We begonnen niet super aan de wedstrijd, maar gaven wel veel energie en agressie aan het duel. Het veld leende zich ook voor veel duels en slidings. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt en de energie hebben we omgezet in goed voetbal en mooie kansen. Ik had vooraf niet verwacht dat we zeven keer op rij zouden winnen, maar we kunnen er nu niet meer omheen. We lijken niet te stoppen. Het is geweldig trainer van AZ te zien en de ploeg te zien strijden om meer en meer en meer.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard