string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Tevreden met de overwinning, niet met de uitvoering’.

Zondag 17 augustus 2014 om 20:26

FC Groningen versloeg Heracles Almelo zondagmiddag in Euroborg met 3-1. Beide trainers vonden de winst van de Trots van het Noorden terecht en zagen de nodige verbeterpunten bij hun teams.

FC Groningen trainer Erwin van de Looi: “Ik ben uiteraard zeer tevreden met de tweede overwinning van het seizoen, alleen niet met de uitvoering en dan heb ik het vooral over de tweede helft. Ik vond dat we de eerste helft uitstekend speelden. We waren dominant en creëerden veel kansen. Daarnaast was het drukzetten dik in orde dus ik denk dat de 2-0 voorsprong verdiend was.”

“We waren in de rust benieuwd hoe ver we zijn. Of we in staat zijn de wedstrijd goed uit te spelen en dominant te blijven. Dat hebben we niet voor elkaar gekregen en dan krijg je de tweede helft die we gezien hebben. Waarin we Heracles de mogelijkheden hebben gegeven om terug in de wedstrijd te komen. We hanteerden te snel de lange bal waardoor het een ren en vlieg wedstrijd werd.”

“De ploeg was daar ook wel een beetje teleurgesteld over waardoor er geen juichstemming in de kleedkamer was. Dat vind ik wel erg positief, de groep wil heel graag beter worden en is ambitieus. Als het niet lukt, is het team daar teleurgesteld over. Nogmaals, we zijn zeer tevreden met de overwinning, maar moeten hard werken om het langer vol te houden.”  
Heracles Almelo trainer Jan de Jonge: “Het is teleurstellend en denk ik een zeer terechte nederlaag. We begonnen, tegen alle afspraken in, heel angstig al moet ik voorop stellen dat FC Groningen op dat moment ook heel goed speelde. Voorin wisten ze goed vrij te lopen en konden ze van achteruit de vrije man vinden. Daar hadden wij moeite mee en waren we uiteraard heel teleurgesteld over.”
“In de tweede helft hebben we dat proberen te veranderen. Het werd toen veel beter, we konden de druk erop krijgen, creëerden kansen en scoorden de 2-1. Daarna werd het echter heel snel 3-1 en was het weer afgelopen. We kregen nog wel kansen, maar de toon van de wedstrijd was al lang gezet. We hebben na twee wedstrijden nul punten net als vorig jaar. Dat is heel vervelend, maar we moeten gewoon door met de manier waarop we bezig zijn en zorgen dat we het goede spel naar een hele wedstrijd brengen. Vorige week was het een uur, nu was het de tweede helft, dus dat is niet goed genoeg.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard