string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Tempo hoog houden en vol de duels aangaan’.

Donderdag 20 augustus 2015 om 17:21

Trainer Erwin van de Looi gaat vrijdagavond in Euroborg op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen in een officieel duel. “We moeten de draad weer oppakken van de afgelopen thuiswedstrijd tegen FC Twente,” aldus de FC-trainer.

FC Groningen treft Excelsior dat haar eerste wedstrijd van het seizoen in de slotfase verloor tegen promovendus NEC. De Rotterdammers pakten vorige week het eerste punt van de competitie door een gelijkspel tegen AZ. Over de tegenstander zei Van de Looi het volgende:
“Bij Excelsior is niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Vorig seizoen speelde Bovenberg en nu Karami. Ze hebben nog steeds een balvaste spits en twee snelle vleugelspelers. Ook hun speelwijze is niet veel veranderd. In de eerste twee speelronden hebben ze ongelukkig verloren bij NEC en een prima resultaat (2-2 – red.) geboekt tegen AZ. Het is een gevaarlijke ploeg.”
FC Groningen pakte een punt in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente en verloor vorige week uit bij landskampioen PSV. “Aan ons de taak om de draad weer op te pakken na de nederlaag in Eindhoven. We moeten zorgen dat we niet onnodig balverlies lijden, niet in de counter van Excelsior lopen, het tempo hoog houden en vooral vol de duels aangaan. We moeten beter zijn dan afgelopen zondag. We zoeken het niveau van de thuiswedstrijd tegen FC Twente en de Johan Cruijff Schaal.”
Door de verschillende transfers van de laatste weken, is de selectie die Van de Looi tot zijn beschikking heeft enigszins veranderd. De speelwijze wijzigt volgens de trainer echter niet. “Dat we het met andere spelers moeten doen dan een paar weken terug, dat is bekend. Maar aan onze speelwijze verandert niks. Iedere speler heeft op zijn positie wel weer zijn eigen kwaliteiten en zo liggen er mogelijk andere accenten bij de vleugelaanvaller, de aanvallende middenvelder en centraal achterin. Dat betekent iets voor de afstemming, het herkennen en begrijpen van elkaar. Daar zijn we volop mee bezig.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’