string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Teamprestatie goede start’.

Zondag 26 oktober 2014 om 11:47

Trainer Erwin van de Looi sprak na afloop van AZ-Groningen van ‘twee verloren punten’, maar zag in de teamprestatie wel een goede start voor een week met nog twee belangrijke wedstrijden. Zijn collega John van den Brom was tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg.

Erwin van de Looi: “Voor ons kwam deze wedstrijd in een fase waarin we in uitwedstrijden minder goed hebben gepresteerd. Vandaag hebben we ons prima gepresenteerd. De eerste twintig minuten hebben we goed gespeeld en de kansen op 0-2 laten liggen. Daarna hebben we teveel het initiatief uit handen gegeven. We hebben te weinig mogelijkheden gepakt om te voetballen en teveel de lange bal gespeeld.”
“In tweede helft hebben we aangegeven te blijven voetballen en ook te durven. Vanuit de omschakeling kwamen we op 0-2. Zowel bij 0-2 als 1-2 hebben we kansen gehad om de wedstrijd te beslissen en dat hebben we niet gedaan. Via een strafschop en een vrije trap hebben we de voorsprong weggegeven.”
“Bij de penalty hebben we het niet goed gedaan. Hij ging mis en dan moet je het doel met lijf en leden verdedigen. Dit zijn momenten die een wedstrijd doen kantelen en dat gebeurde vandaag ook. Het voelt als een verlies van twee punten. Qua teamprestatie was het een goede start van een belangrijke week met nog eens twee wedstrijden.”
Van den Brom (AZ): “Na de kansloze wedstrijd tegen PSV hebben we ons voorbereid op FC Groningen dat een ander systeem hanteert. En dat systeem was verdomd lastig te bespelen. Bij een corner gingen wij in de fout. We verdedigen in de zone en dan moet je de bal aanvallen. Op het moment dat je dat niet doet, wordt het lastig. Hij werd goed binnengekopt. Dan wordt het moeilijk en dat merk je dan ook in het stadion. Voor de jonge spelers is dat niet bevorderlijk. In het laatste kwartier gooiden we de schroom van ons af en gebruikten we de linkerkant goed. De finesse ontbrak echter.
“Ik heb in de rust aangegeven dat we moesten doorgaan zoals we bezig waren. De 0-2 was een tik. Maar daarna hebben we alles van ons af gegooid. De aansluiting kwam er en ik was uiteraard wel blij dat onze aanvallers meeliepen voor de rebound. We hadden al twee wissels klaarstaan en hoopten op meer voetbal in het spel. We werden geholpen door de kansen die Groningen niet maakte. Het mooiste moment was de vrije trap (2-2 – red.) die erin ging. We kunnen blij zijn en trots zijn dat de jonge jongens hun mentale weerbaarheid hebben getoond. Ik wil niet zeggen dat een punt voor ons teveel is, maar ben wel erg blij naar de jongens toe.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard