string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Speelden niet naar onze mogelijkheden’.

Zondag 27 september 2015 om 01:13

Trainer Erwin van de Looi vond het uitduel met Ajax een ‘teleurstellende wedstrijd’ van de kant van FC Groningen. Zijn collega Frank de Boer zag juist een ‘redelijk goede wedstrijd’.

Van de Looi (FC Groningen): “Allereerst wil ik Ajax feliciteren met een dik verdiende overwinning. Vanuit ons was het een teleurstellende wedstrijd. Hetgeen dat we gebracht hebben en wat we ons hadden voorgenomen, lag te ver uit elkaar. We wilden graag voetballen en hebben dat te weinig uitgevoerd. Pas na de 1-0 zag je een paar momenten dat het prima kon.”
“In de tweede helft wilden we meer initiatief nemen, maar had Ajax al binnen tien minuten de wedstrijd kunnen beslissen omdat we slordig waren. Nu bleef het lang een wedstrijd en dan hoop je natuurlijk dat er nog iets gebeurd. Maar dat was eigenlijk onverdiend geweest. Verliezen kan, maar ik had vandaag niet het gevoel dat we naar onze mogelijkheden speelden terwijl Ajax wel een aardige wedstrijd speelde.”
FC Groningen is nog puntloos na drie uitwedstrijden. “Na PSV en Utrecht was Ajax opnieuw een pittige tegenstander, maar het verschil met onze thuiswedstrijden is nog te groot. Als je een goed seizoen wilt draaien dan moet je het ook uit laten zien. We moeten overtuigd zijn van onze eigen kwaliteiten en doen wat we in thuiswedstrijden ook kunnen. Die stap moeten we nog maken. Hedwiges Maduro is één van de spelers die ons daarin kan helpen, maar hij had het vandaag ook lastig.”
Frank de Boer (Ajax): “Het was een redelijk goede wedstrijd. In de eerste helft hebben we veel energie gebracht. FC Groningen is een team dat er voetballend uit wil komen en ze glipten er een paar keer doorheen. Wij moesten daar wel mee oppassen. Het kostte vooral bij Klaassen en Milik veel energie.”
“We zijn in de tweede helft tien meter naar achteren gaan staan en als er werd ingespeeld, meteen er bovenop gedoken. Het leverde meteen vijf of zes kansen op, maar geen tweede doelpunt. Je moet dan geluk hebben dat er achterin niet een bal verkeerd valt en met een wereldgoal gooiden we de wedstrijd op slot. Over de hele wedstrijd ben ik tevreden met de compactheid, de energie en een aantal mooie momenten.”
De laatste zeven competitieduels kreeg Ajax in Amsterdam geen goal tegen. “Dan ligt niet alleen aan de achterhoede en de doelman die ons op de been heeft gehouden in het vorige seizoen. Maar het is een teamprestatie. Onze snelheid achterin is een wapen. Het is lekker als je dat soort verdedigers hebt die nog een keer een tegenstander kunnen inhalen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard