string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Sfeer in kleedkamers geeft gevoelens weer’.

Zondag 02 maart 2014 om 17:34

De sfeer in de kleedkamer van FC Groningen was vanmiddag stilletjes na afloop van het gelijkspel tegen SC Cambuur. Bij de Friezen werd het behaalde punt juist als een overwinning gevierd. Trainer Erwin van de Looi gebruikte deze sfeer als beeld in zijn toelichting op de persconferentie.

Van de Looi: “Zojuist liep ik langs de kleedkamers. Bij ons was het stil en was er de teleurstelling over twee verloren punten. In de andere kleedkamer was er muziek en heerste er een uitgelaten stemming. De sfeer in beide kleedkamers gaf de stemming achteraf goed weer.”
“Wij begonnen beter aan de wedstrijd en voor mijn gevoel kregen we de betere kansen om de wedstrijd ook te beslissen. Ik ben trots op mijn ploeg dat iedereen tot de laatste seconde is blijven strijden voor de overwinning. Ook als voetballen soms moeilijk was.”
“We hebben gewisseld, gespeeld met de volledige intentie om te winnen en ik denk dat we een boeiende en spannende wedstrijd hebben gezien. Helaas zijn er enkele kansen niet afgerond, waaronder een grote van Richairo Zivkovic. De 1-1 is op zich een uitslag die past bij de wedstrijd, maar de sfeer in de kleedkamer geeft de stemming dus goed weer.”
Dwight Lodeweges: “Op een matig tot slecht veld waarop het moeilijk was te voetballen, hebben we de eerste fase van de wedstrijd niet goed gespeeld. We begonnen niet goed, stonden te kijken. En dat terwijl we verwachtten dat Groningen flitsend zou starten. Naar mate de wedstrijd vorderde, kwamen we beter in de wedstrijd en kregen we meer en meer balbezit.”
“We kregen zelf een aardige kans op de openingsgoal, voordat Groningen 1-0 maakte. We hebben ook nog een keer op de lat geschoten en er waren hachelijke momenten voor ons doel. Toch zijn we erin blijven geloven en ik ben trost op mijn ploeg dat ze er na een 1-0 achterstand in het hol van de leeuw nog 1-1 hebben uitgesleept. Toch weer een punt erbij en dat is heel belangrijk voor ons.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard