string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Positief resultaat meer dan gewenst’.

Vrijdag 15 april 2016 om 15:07

Voor trainer Erwin van de Looi is Feyenoord de enige ploeg in de Eredivisie waarvan hij als hoofdtrainer van FC Groningen nog niet wist te winnen. Zaterdagavond in De Kuip is hiervoor de laatste mogelijkheid. “Het is geen gemakkelijke opgave, maar zeker niet onmogelijk,” weet de FC-trainer.

Na twee zeges op rij heeft Groningen de smaak te pakken met de slotfase van de Eredivisie voor de boeg. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons. We nemen het stap voor stap en wedstrijd voor wedstrijd. Het geloof en de spirit zijn terug in de groep. Gisteravond (Liverpool-Dortmund;4-3 – red.) hebben we een staaltje ‘niet opgeven, maar doorgaan’ kunnen zien in de Europa League. Dat was een prachtig voorbeeld voor ons. Ik heb er wel zin in, morgenavond.”
In De Kuip wordt gespeeld met een bal van het merk Adidas. “Bijna alle clubs spelen met Derbystar, maar er is een aantal clubs met Nike of Adidas. Die beide ballen zijn veel lichter dan onze eigen ballen. Deze week hebben we er ook mee getraind nadat Feyenoord ons een aantal sets beschikbaar had gesteld. Het is me niet volledig duidelijk hoe de regelgeving hieromtrent is. Wij hebben in ieder geval niets gehoord vanuit de bond. Gelukkig waren wij er deze week zelf scherp op, want vorig seizoen speelden we bij Feyenoord nog niet met een afwijkend merk ballen.”
Feyenoord kende dit seizoen net als FC Groningen een lange serie waarin niet werd gewonnen. Na een reeks van zeven verliesbeurten zijn de Rotterdammers nu bezig aan een serie van zes gewonnen Eredivisieduels. “Dat hebben ze goed omgedraaid,” vindt Van de Looi. “En ze zijn niet alleen gaan winnen, maar ook beter gaan spelen. Bovendien met een ‘vaste ploeg’.”
“Ik denk niet dat de bekerfinale die volgende week voor ze op het programma staat al een rol gaat spelen in onze wedstrijd. Zij spelen woensdag ook nog weer een wedstrijd. Voor hun spelers is het ook zaak om het ritme vast te houden en ze willen zo snel mogelijk ook plek 3 veiligstellen. Wij zien zelf na deze wedstrijd wel weer hoe de concurrentie het heeft gedaan. Daar hebben we geen directe invloed op. Rekenen heeft totaal geen zin.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard