string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Op zoek naar succes en een goed gevoel’.

Vrijdag 04 maart 2016 om 16:26

Een reeks van drie opeenvolgende competitienederlagen maakte Erwin van de Looi in zijn drie seizoenen als hoofdcoach van FC Groningen nog maar één keer eerder mee. Zaterdagavond in Euroborg gaan spelers en staf proberen deze reeks te beëindigen. “We zijn op zoek naar een succes en een goed gevoel,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi blikte terug op het verloren drieluik van de afgelopen weken. “Het was een lastige serie als je kijkt naar de tegenstanders, maar ook als je kijkt naar ons eigen spel. We hebben niet goed genoeg gepresteerd en bovendien nul punten behaald. Dat vraagt om beterschap en we kunnen wel een succesje gebruiken.”
Uitdaging
Regerend landskampioen en huidig koploper PSV is zaterdagavond de tegenstander in een nu al nagenoeg uitverkochte Euroborg. Van de Looi: “PSV kan bogen op goede cijfers, zowel wat het scoren betreft als de resultaten van de laatste tijd. Dat maakt de uitdaging des te groter. We zijn zelf op zoek naar een succes en een goed gevoel.”
Een analyse van de afgelopen wedstrijden heeft de coach met zijn technische staf doen besluiten een andere invulling te geven aan het middenveld. “We hebben gekeken waar het probleem lag in de afgelopen duels en op welke manier we dat zouden kunnen verbeteren. Wij denken dat te kunnen doen met meer bezetting op het middenveld.”
Type spelers
In deze fase van het seizoen vindt Van de Looi het te drastisch om af te stappen van het vertrouwde 4-3-3-systeem. “We zijn al een hele tijd met onze speelwijze bezig en om dan nu opeens over te stappen op bijvoorbeeld een systeem met twee spitsen is een te grote overgang. Wel hebben we gekozen voor andere type spelers op bepaalde posities.”
Mogelijkheden
Waar voorin voor drie posities keuze te over is binnen de selectie, zijn de opties voor de drie middenvelders redelijk beperkt, moet Van de Looi beamen. “Op sommige posities hebben we inderdaad heel veel mogelijkheden en moeten we lastige beslissingen maken. In andere linies ligt dit anders. We kijken niettemin uit naar de wedstrijd van morgenavond (zaterdag – red.). PSV-thuis is één van de mooiste competitiewedstrijden in een seizoen. En het is ook mooi dat het weer eens op een zaterdagavond is met alles erop en eraan.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard