string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Onszelf niet beloond’.

Zondag 14 december 2014 om 17:43

Trainers Erwin van de Looi en Peter Bosz waren na afloop van Groningen-Vitesse beiden teleurgesteld over het behaalde punt. Beiden hadden graag drie punten binnengesleept en zat dus met een ‘katterig’ gevoel aan de tafel voor de persconferentie.

Van de Looi: “We zijn goed begonnen en hadden graag iets recht willen zetten na de 1-1 van vorige week tegen Heerenveen. Vanaf de aftrap hebben we vol druk gezet en gebruik gemaakt van de ruimtes. Dat pakte twee keer goed uit en twee keer stond Mimoun Mahi alleen voor de keeper. Het is jammer dat we onszelf in die fase niet hebben beloond.”
“In de loop van de tweede helft had Vitesse het betere positiespel, maar kwam hun goal uiteindelijk uit de lucht vallen na een fout in onze verdediging. Daarna kregen we het een fase moeilijk en na onze goal, die ook uit de lucht kwam vallen, hebben we kansen gehad en kansen weggegeven.”
“We zijn nog ongeslagen, maar hebben wel vier keer gelijkgespeeld. Eigenlijk had ik liever twee van die vier gewonnen en de andere twee verloren. Dan hadden we immers twee punten méér gehad. Eén was vandaag natuurlijk wel beter dan geen, maar ik zit hier wel een beetje met een ‘katterig’ gevoel.”
Bosz: “Met een punt schieten wij niet veel op. We wilden winnen vandaag. Groningen had ons in de beginfase goed onder druk, waarbij met name onze middenvelders verdedigend niet goed stonden. Zij konden snel voor de diepte kiezen en daarin hadden we Groningen niet onder controle.”
“Maar die manier van spelen hou je niet de hele wedstrijd vol en daarna kwam een fase dat wij wat beter aan het voetballen kwamen. We kregen grip op de wedstrijd en in die fase scoorden we onze goal. De tweede helft zette die fase zich voort en kregen we ook nog wat kansen. De 1-1 kwam in mijn ogen wat uit de lucht vallen.”
“Na de gelijkmaker kon het beide kanten nog op. Wij hadden geluk met een bal die van de doellijn werd gered en Labyad kreeg nog een aardige kans. Met de 1-1 schieten we nogmaals niet veel op. Dus ook bij mij leverde de uitslag een wat katterig gevoel op.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard