string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Nu volle bak richting De Kuip’.

Zondag 26 april 2015 om 18:15

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen was blij dat zijn ploeg in de laatste competitiewedstrijd geen blessures of schorsingen opliep en was tevreden met een punt. Zijn collega Fred Rutten van Feyenoord was teleurgesteld dat zijn ploeg niet de derde plek had kunnen veiligstellen.

Van de Looi: “We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld. Goed gevoetbald en de juiste keuzes gemaakt. Voorin waren we echter nog niet dreigend genoeg. De enige grote kans kwam uit een fout van Feyenoord. Vervolgens kwam we achter, maar hebben we daarna wel de dingen gedaan die we hebben afgesproken. Dat we scoorden uit een standaardsituatie was geen toeval. Het is iets waar Tjaronn Chery heel veel op traint.”
“In de tweede helft werd het een ‘omschakelwedstrijd’. Beide ploegen kregen kansen, waarbij wij de grootste kansen kregen. We hadden minder controle en het kon nog beide kanten op. We hebben geen rode kaarten of blessure opgelopen. We zijn dus goed uit de wedstrijd gekomen.”
“Nu kunnen we ons eindelijk in de openbaarheid gaan richten op de bekerfinale. Dat wordt een spektakel. We spelen de finale voor de tweede keer in de historie en willen de beker voor de eerste keer pakken. De wedstrijd van vandaag was een mooie voorbode voor de finale. We gaan nu ‘volle bak’ door richting De Kuip.”
Rutten: “Het is altijd een lastige, moeilijke wedstrijd in Euroborg. Wij moeten dan reageren in zo’n wedstrijd op de manier waarop wij dat kunnen. Door te duelleren en te voetballen. Zo goed dat we de drie punten kunnen meenemen.”
“De eerste helft ging het gelijk op en kreeg Groningen de meeste kansen, waarbij we de grootste zelf weggaven. Wij kwamen vervolgens op voorsprong en op een vervelend moment maakte FC Groningen de 1-1.”
“De tweede helft was er een van kansen over en weer. Groningen kreeg de grotere kansen en het is vervelend dat we door het gelijkspel niet vandaag al de derde plek hebben kunnen veiligstellen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard