string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Niet langzaam spelen, maar wel rustig’.

Vrijdag 05 februari 2016 om 15:48

Trainer Erwin van de Looi zag afgelopen week de rust rond de club en het team terugkeren na een hectische laatste week van de maand januari. “We hebben tegen PEC Zwolle met meer rust in ons spel gevoetbald en die lijn willen we doortrekken,” aldus de FC-trainer.

Na het nieuws rond het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Erwin van de Looi en het sluiten van de transfertermijn, was het de afgelopen week relatief rustig rond de Trots van het Noorden.  De hoofdtrainer van FC Groningen zei op het gebruikelijke perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur daarover het volgende: “Het was een iets rustigere week door onze overwinning en ook omdat het ‘nieuws’ weer wat ouder is en wordt ingehaald door ander nieuws.”

Minder gehaast
Van de Looi vertaalde dit direct naar de thuiswedstrijd tegen Cambuur. “Dit betekent natuurlijk niet dat we het zelf rustiger aan moeten doen. Integendeel. De lijn van Zwolle moeten we doortrekken richting zondag. In Zwolle was het aan de bal goed, minder gehaast dan in de eerste drie wedstrijden van na de winterstop. We moeten weer met diezelfde rust aan de bal spelen. Voor de duidelijkheid: dit betekent niet dat het langzamer gaat, maar wel met meer overleg in ons spel en het maken van de juiste keuzes.”
Andere spits
Tegenstander Cambuur pakte na de winterstop nog geen punt, weet ook Van de Looi. “Het is duidelijk dat ze in een benauwde situatie zitten. Maar ze doen het wel steeds op hun eigen manier, proberen te voetballen. Ik verwacht zondag ook niet heel veel andere dingen in hun speelwijze. Ze gaan waarschijnlijk wel beginnen met hun nieuwe spits, Kevin van Veen. Wij kennen de kwaliteiten van Cambuur en ook de zaken waarin ze misschien wat minder zijn.”
Spelhervattingen
Cambuur is een ploeg die veel treffers tegen krijgt uit spelhervattingen, terwijl FC Groningen juist op dat vlak niet veel scoort uit standaardsituaties. “Het laatste is iets voor ons om verandering in te brengen en waaraan we zaterdag op de laatste training nog wel wat aandacht zullen besteden. We zullen vooral ons eigen plan trekken. Het verschil tussen goed en slecht spelen ligt relatief dicht bij elkaar en wij moeten er voor zorgen dat we het niveau van afgelopen weekend opnieuw halen.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard