string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Mooi sfeertje en goede ontvangst’.

Dinsdag 28 oktober 2014 om 15:29

Trainer Erwin van de Looi blikte dinsdag nog eens terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen AZ en uiteraard vooruit op het bekertreffen met Flevo Boys van woensdagavond. “We willen opnieuw niet bij de verrassingen horen,” aldus de hoofdtrainer.

Van de Looi begon met een korte terugblik op het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen AZ. “Net als tegen Excelsior hebben we voor mijn gevoel twee punten verspeeld. Toch zijn we wel met een aardig gevoel van het veld gestapt. Over de uitvoering en teamprestatie kunnen we tevreden zijn, net als over de twee prima doelpunten en nog een aantal gecreëerde kansen. We hadden echter moeten en kunnen winnen.”
“Naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Excelsior hebben we wat nuances en accentverschuivingen aangebracht. Het verschil met die wedstrijd was dat we tegen AZ aan de ene kant meer ruimte kregen en bovendien ook eerst op voorsprong kwamen in plaats van op achterstand. Maar zoals ik niet meeging in het negativisme over het spel in voorgaande wedstrijden, ben ik er nu niet meteen euforisch over.”
FC Groningen heeft zich goed voorbereid op het treffen van woensdagavond op Sportpark Ervenbos in Emmeloord. “We hebben ons net zo voorbereid als op elke officiële wedstrijd. Aan het eind is de KNVB-beker voor ons de enige realistisch haalbare en tastbare hoofdprijs te winnen. Diverse andere van de niet-topclubs hebben dit in het recente verleden gedaan. Dit is de stap naar de laatste zestien en we zullen dat professioneel benaderen. Net als tegen Barendrecht hebben we ervoor gekozen niet op kunstgras te trainen, maar op ons eigen trainingsveld de voorbereiding te doen.”
Trainer Alfons Arts maakte afgelopen zaterdag een analyse van Flevo Boys, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen WHC in de Zaterdag Hoofdklasse C en momenteel vierde staat op de ranglijst. “Arts heeft geen functie meer bij FC Groningen, maar deed dit als vriendendienst. We speelden zelf ’s avonds tegen AZ, Marcel Groninger speelde met HHC en alle jeugdtrainers hadden ook hun wedstrijden. Flevo Boys speelt 4-3-3 en is een ploeg die ‘wil voetballen’. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar. Er zal een mooi sfeertje hangen en we zullen goed worden ontvangen. Maar voor ons is het duidelijk dat we niet bij de verrassingen willen horen, maar donderdag willen meeloten voor de achtste finales.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard