string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Mooi affiche tegen sterke tegenstander’.

Vrijdag 01 augustus 2014 om 15:49

Erwin van de Looi speelt morgen met zijn ploeg tegen Aston Villa FC, de club van Leandro Bacuna uit de Engelse Premier League. “Het is ook een mooi weerzien met Leandro,” aldus de hoofdtrainer.

“We hebben over de weerstand in de voorbereiding niet te klagen. Tegen Duitse tegenstanders hebben we geoefend, twee duels tegen een stugge Schotse ploeg en nu een sterke Engelse tegenstander. We zullen het zaterdagmiddag in Euroborg weer moeten laten zien.”
Wijzigingen
“De afgelopen zes weken heeft de selectie goed en hard getraind. We zijn hard bezig geweest om de speelstijl erin te slijpen en fitter te worden. Alles staat in het teken van de start van de competitie, volgende week in Deventer.”
“Om die reden spelen we ook in een iets andere opstelling dan bijvoorbeeld tegen Aberdeen. Eric Botteghin, Hans Hateboer en Lorenzo Burnet hebben we er bewust even ‘uitgehaald’ en zij richten zich alle drie volledig op volgende week. Het betekent dat Tom Hiariej, Stefano Magnasco en Yoëll van Nieff zaterdagmiddag in de basis starten.”
Selectie
De selectie voor zaterdag luidt als volgt: Padt, Van der Vlag, Magnasco, Hiariej, Kappelhof, Van Nieff, Baas, Payne, Kieftenbeld, Lindgren, Chery, De Leeuw, Saban, Van der Velden, Hoesen, Kostic, Antonia, Islamovic.
Afwezigen: Botteghin, Hateboer, Burnet, Zeefuik, Van der Laan, Bos, Bakker, Ben Moussa.
Villa
Trainer Erwin van de Looi over de tegenstander van zaterdag 2 augustus. “Aston Villa is iets korter in voorbereiding dan wijzelf en zij beginnen een week later aan de competitie dan wijzelf. Ze hebben in Amerika een trainingskamp gehouden en hebben daar twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Dallas met onder andere David Texeira en vervolgens tegen Houston. Beide wedstrijden hebben ze gewonnen. Afgelopen woensdag verloren ze nog met 3-1 van Chesterfield. We zullen zien welke ploeg ze zullen opstellen tegen FC Groningen. We hebben vooraf contractueel geen afspraken over het opstellen van Leandro Bacuna of het aantal speelminuten dat hij zal maken.”
Rentree
Goed nieuws was er voor enkele andere leden van de eerste selectie. “Henk Bos zal na een lange periode revalideren voor het eerst zijn opwachting maken bij Jong FC Groningen. Hij ziet er fit uit en voor hem is het spannend om weer zijn eerste speelminuten te maken. Martijn van der Laan zal ook voor het eerst weer zijn opwachting maken in Hardenberg. En Género Zeefuik zal vanavond ook gaan spelen. Het is mooi te zien dat die jongens weer aansluiten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard