string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Misschien wel de moeilijkste thuiswedstrijd’.

Vrijdag 01 november 2013 om 14:17

Trainer Erwin van de Looi blikte vrijdagmiddag vooruit op het thuisduel van FC Groningen dat zondagmiddag om 12.30 uur wordt gespeeld tegen Roda JC. “Beide ploegen hebben een reeks goede resultaten achter de rug,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi over het bekertoernooi: “We wilden graag een thuiswedstrijd in de achtste finales en daarin treffen we NEC. We hebben bewezen dat we dit seizoen van iedereen kunnen winnen in Euroborg, dus we zijn tevreden met de loting. Over de wedstrijd tegen Capelle waren we minder tevreden. We hadden ‘90% balbezit’, maar hebben slechts twee kansen gecreëerd. Wel twintig kansen op kansen, maar dat is niet voldoende.”

Diepte
“Net als tegen Vitesse hebben we in de laatste dertig meter van het veld te weinig laten zien. Door afstemming, slordigheden en soms net de verkeerde keuze. De voorwaarden waren absoluut wel aanwezig, zoals de samenwerking, het creëren van ruimte en de spits één op één weg te sturen. Maar de uitvoering was dus nog niet goed genoeg.”
“Als we dat vertalen naar de wedstrijd van aanstaande zondag, hebben we andere keuzes gemaakt in de basisopstelling. We denken namelijk dat we meer diepte in het spel moeten hebben. We hopen dat Nick van der Velden weer aansluit en bovendien gaat Richairo Zivkovic voor het eerst in de basis starten.”

Vorm
“Tegenstander Roda JC is een ploeg in vorm. Ze zijn al zes wedstrijden ongeslagen en hebben afgelopen week tweemaal van PSV gewonnen. Het zit goed in elkaar bij Roda. Het is een ervaren ploeg als je kijkt naar de leeftijden en ze hebben specifieke kwaliteiten in de voorhoede en met een voetballend middenveld en backs die opkomen.”

“Ze spelen goed en het wordt misschien wel de moeilijkste thuiswedstrijd van het seizoen. Gelukkig zijn we zelf de laatste wedstrijden ook aardig bezig. Kortom, het zijn twee ploegen die aan de weg timmeren. Ik heb begrepen dat de publieke belangstelling groot is en dat is te begrijpen. Het is een uitnodigende wedstrijd om zondag in Euroborg naar te komen kijken!”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard